Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2012, 00:01
Reserve napisał(a):Wyświetl post
A wziąłeś geniuszu pod uwagę cenę zakupu tej działki?
Jakiś czas temu obiło mi się o uszy, że Lechia chce wykorzystać środki unijne na budowę bazy. W tym wypadku pewnie trzeba mieć jakiś 10% wkład własny. Taka baza kosztuje ok. 50-60 milionów. Czy 5-6 milionów złotych byłoby wielkim problemem dla czegoś co dałoby przyszłość klubowi? Jeżeli tak to nie mamy co marzyć o tym, że będzie lepiej.

Słabe wyniki finansowe Basałaja rozumiem w ten sposób:
1. Zbyt duże pensje zawodników 24-osobowej kadry, dawniej nie opłacaliśmy aż tylu zawodników na takim poziomie.
2. Brak sprzedaży zawodników zimą.
3. Marna frekwencja w stosunku do zakładanej - wliczono do budżetu 22 tysiące (?)
4. Niekorzystny przebieg negocjacji z miastem
5. Wypłacanie pensji Maaskantowi
6. Brak sponsora generalnego

Zaczekajmy jednak na spisywanie ostatnich decyzji na straty dopóki nie poznamy nazwisk następców i ich koncepcji budowy. Zagraniczny prezes, zagraniczny dyrektor mający doświadczenie w lepszych ligach? Pana Cupiała na to stać. Gdyby mu nie zależało nie byłoby Probierza w Wiśle, nie byłoby powrotu Bednarza. Byliby tańsi zastępcy - zostałby Moskal, a następcą Stana zostałby np. Żuraw. Mi szkoda tylko jednego - tego, że po raz kolejny nie mamy długofalowej polityki.

Co do następcy Basałaja pomyślałem, że jeżeli to ma być ktoś nie mający doświadczenia w prowadzeniu klubu piłkarskiego to wolę... Clebera na tym stanowisku. A może myślą o kimś nowym? (np. Dudku)