Jestem
zalamany tym co sie ostatnio dzieje w tym klubie. Kolejny raz wracamy do epoki kamienia lupanego. Ech, nie chce byc zlym prorokiem ale w najblizszym czasie czesciej bedziemy widzieli "Karabachy" niz "Standarty"... Poprostu porazka...
Cytat:
|
Dzisiaj czytałem jakieś wypociny w Dzienniku Polskim jak to po nieudanym holenderskim eksperymencie, wraca i Bednarz zeby odbudowywać polską Wisłę zgodznie z życzeniem niby kibiców i tak sobie pomyślałem, że Bednarz to tu chyba z workiem pieniędzy musi przychodzić skoro od lat nas nie stać na wyróżniających się Polaków - zresztą nie tylko nas.
|
Taka ciekawostka, wszyscy mowia ze Legia jest "polska" i ten tego. No to okej, przesledzmy ostatnie transfery Legii:
Ljuboja, Ohayon, Zewlakow, Kuciak, Nacho, Blanco, Bruce
Nie wiem czy cos przeoczylem, w kazdym badz razie bilans jest
zdecydowanie na korzysc obcokrajowcow. 1 polak (sic!) i 6 obcokrajowcow (jesli cos przeoczylem to prosze legionistow o wzmianke). Legia jest "polska" bo postawila na szkolenie i scauting mlodych- strategia dlugoterminowa.
U nas juz tradycyjnie Cupial chce zlote gory nie dajac nawet zlotowki. No, i efekt ma byc natychmiastowy...
Polska Wisla? Bez kasy na transfery? Bez szkolenia? Tjaa, juz to widze. Bedziemy tacy Polscy jak Slask, czyli level a la Celeban, Pietrasiak czy Sobota.
Pfu..., dziekuje ale poczekam.