Wyświetl pojedynczy post
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2012, 22:34
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Choć jak podaje oficjalna to Bogdan sam się podał do dymisji,nie wytrzymał chłop tej lekcewagi
Tak to właśnie wygląda - wielkie aspiracje, ambicje, ale kasy na nic nie ma, kurek zakręcony, a prawie cała nadwyżka która zostaje z przychodów (także transferowych) po opłaceniu zespołu i pracowników klubu idzie do kieszeni Cupiała w formie spłaty mitycznego długu. Cupiał wymaga cudów, nie dając jednocześnie złotówki - i może sobie żonglować trenerami, prezesami, dyrektorami sportowymi, ale choćby znalazł najlepszych na świecie, to z pustego nawet Salomon nie naleje. Z tego powodu mam już powoli dość pana Cupiała w Wiśle. Do 2005 roku było dobrze, ale od tego czasu właściciel hamuje rozwój tego klubu i ciągnie go na dno.
Przypomnę jeszcze wielkie wizje i zapowiedzi budowy bazy treningowej z lata 2010, "po stadionie zbudujemy bazę treningową", i co? i nic. Pan Bogdan miał po prostu dość tego sposobu prowadzenia klubu przez właściciela.
Zacytuję jeden z ciekawszych i trafnych komentarzy z chata z przed chwili
Cytat:
mitmichael: Stan na prezesa, Bednarz idz i nie wracaj, kasa na transfery i jedziemy Panie Cupial jak jeszcze Cie Wisla interesuje
A jak panie Cupiał masz nam wyciskać z Wisły każdy grosz jak w ostatnim czasie, to dziękujemy za sukcesy ery TF, ale prosimy znajdź nam lepszego właściciela i odczep się już od Białej Gwiazdy, którą na koszulce zastąpiłeś herbem swojego SSA...

EDIT: pozwolę sobie udzielić 100% poparcia dwóm bardzo trafnym wypowiedziom z tego tematu, cytuje
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Mi sie Basalaj kojarzy z największymi sukcesami Wisly w Europie - byl prezesem w 2003 gdy gralismy na wiosnę i teraz kiedy powtorzyliśmy ten rezultat.
Gdy przychodzil to się cieszyłem bo wiem, że negocjacje trwały długo więc stawiał twarde warunki między innymi w sprawie tek akademii. Gośc mial dobre pomysły ale mysle, ze ktos je blokował na górze - nie on pierwszy i nie ostatni został oszukany w tym klubie.
Cóż, w Wiśle Cupiała nigdy nie będzie normalnie :/
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
racje masz dynek.pl
nie on pierwszy oszukany
w tym klubie wszystko zalezy od Cupiala, dzisiaj powie ze da kase na cos, ale jutro wstanie lewa noge i juz kasy nie da
Miało być wszystko - Europa, Liga Mistrzów, baza treningowa, akademia piłkarska, ale panie Cupiał - za co to wszystko miało być zrobione? Bo na pewno za darmo się nie da, jak Pan oczekiwał.

Może czas najwyższy na jakiś transparent anty-Cupiał na meczu? Choć zrozumiem że odezwą się jednak przeciwnicy.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 13.03.2012 o godz. 22:48.