|
Już po meczu z Amicą w PP.
Czas na ligowe starcie z GKS Bełchatów, temat otwieram na nowo. Ciężki wyjazd nas czeka, ale my nie mamy łatwych wyjazdów i spotkań, odkąd sami sobie utrudniliśmy życie w lidze.
To będzie czwarte spotkanie pod wodzą Probierza, warto zauważyć, iż jest poprawa w grze Wisły, wiem że to może i brzmi śmiesznie czy niedorzecznie ale obrona zrobiła mały krok do przodu! Trzeci mecz z rzędu nie tracimy gola i gramy na zero z tyłu.
Czy to nasza zasługa ? Czy zasługa słabej gry napastników drużyny przeciwnej, okaże się gdy zagramy z kimś silniejszym niż Lechia czy Amica.
Co jeszcze można zmienić, albo kogo można zmienić ?
Tu trener Probierz ma ograniczone pole manewru, mam nadzieję, że do zdrowia wróci Genkov, Melikson oraz Marko Jovanović. Nie wiemy czy zmiana Bitona podyktowana była jego urazem, czy może taktyką bronienia zaliczki przed rewanżem.
Jaliens, Chavez, Bunoza, Diaz - czy tak będzie wyglądała nasza linia obrony w meczu z GKS-em ? Dziś zagrali dobre zawody, zwracam honor Jaliensowi ( sam osobiście nie byłem zachwycony jego grą na jesień, ale teraz mam podstawy by wypowiadać się o jego grze bardziej pozytywnie).
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|