Temat: Komórki...
Wyświetl pojedynczy post
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2012, 12:56
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Mógłby ktoś zorientowany napisać jakąś opinię nt. Samsunga Galaxy Young?
Jestem na etapie kupna, i się zastanawiam, bo jak czytam po parametrach to wydaje się całkiem dobry Android 2.3 czego nawet niektóre droższe modele nie mają, 823mHz to też ciut więcej niż niektóre droższe, a cena całkiem dobra.
Ma ktoś, lub wie ktoś coś więcej na jego temat?

PS. To bedzie mój pierwszy telefon dotykowy, i obawiam się pisania sms'ów na tej klawiaturce dotykowej, do tego też ktoś mógłby się odnieść.

Z góry dzięki
Szczerze, to raczej nie polecam. Ten telefon ma tragiczną rozdzielczość (QVGA), przez co obraz jest nieostry, w dodatku niektóre programy i gry mogą być związku z tym niekompatybilne. No i bardzo małe wsparcie (właściwie żadnego) wśród użytkowników.

Hm, sprawdź ZTE Blade, LG P500 lub Sony Ericsson X8.

Luu... napisał(a):Wyświetl post
do tego samsunga musiał bym sporo dopłacić , ale to może się jeszcze zmienić, bo będę czekał do samego końca umowy, nie wiem po co już do mnie dzwonili
w ogóle to jest jakaś dziwna sprawa, bo jak patrze na strone play-a na ofertę dla przedłużających, to ten Samsung Galaxy S jest droższy od Samsunga Galaxy S Plus :| a to nie powinno być na odwrót ?... poczekam na kolejny telefon i spytam konsultanta o cenne.
dzięki za odpowiedzieć, mówisz że wytrzymałe ? będzie to mój pierwszy smartfon wiec ja jestem w tym temacie zielony i nie wiadomo czy telefon po kilku tygodniach nie pójdzie do sprzedaży, jak mnie za bardzo wku......
Samsung Galaxy S Plus mimo teoretycznie lepszych podzespołów ma chyba gorszą kompatybilność i o wiele (wiele wiele) mniejsze wsparcie wśród użytkowników. Chyba tym mogę tylko wytłumaczyć taki stan rzeczy. SGS jest wystarczający, jeżeli wchodzić półkę wyżej to tylko SGS2 (jeśli chodzi o Samsungi). Gdybym miał do wyboru SGS a SGS+ brałbym SGS.

Z Gorilla Glass - bardzo wytrzymałe. Producenci, którzy stosują tą techologię starają się ograniczyć ryzyko rys ekranu do minimum (wiadomo, że nie ma 100% pewności). Defy posiada GG - pierwszy lepszy filmik na YT z GG - http://www.youtube.com/watch?v=avhQGzTld08.

Co do np. pisania smsow - bez obaw, kwestia przyzwyczajenia. Będziecie się wkurzać pewnie przez kilka dni, ale jak już załapiecie schemat to będziecie pisać szybciej niż na klasykach (zwłaszcza z klawiaturą Swype, polecam sprawdzić). Nie wyobrażam sobie już powrotu do klasycznej klawiatury.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując