Michal_1990 napisał(a):

Ciężko dyskutować z ludźmi, którzy nie potrafią przyjąć jakiejkolwiek krytyki. Nie chcę nikogo obrażać, szanuję ludzi, którzy poświęcają swój czas i pieniądze, by jechać setki kilometrów i wspierać Wisłę. Oprawy i doping na R22 też robią wrażenie.
Ale nie mówcie, że te 80 tys. kary wzięło się znikąd. Inna sprawa że kara jest zawyżona, a oglądając mecz w TV, widać że nasi nic strasznego nie robią - może te petardy hukowe nie były potrzebne.
NIE PODZIAŁOM WŚRÓD KIBICÓW !!!
|
Jak już szesnaście tysięcy osób mówi, że nic się tam nie działo, że kible syf nawet nie było co niszczyć, krzesełka w sektorze całe to się do jasnej ciasnej 80 tys wzięło z nikąd!
Rozumiem race + petardy + akcja z ogrodzeniem, jak podeszli ze Standardu- dać 15 tys i bierzemy wine na klate, a ty mi piszesz, że 80 tys nie wzięło się z nikąd! To za 5 rac i kilka petard mamy zapłacić 320 tys zł? Puknij się!
Ja już byłem na paru wyjazdach, m.in w Poznaniu, gdzie ponoć "cały sektor" zdemolowaliśmy, więc ja podchodzę z dystansem do takich rzeczy, a ci którzy nie mają kompletnie pojęcia co się wydarzyło w Liege, a ferują wyroki są na prawdę śmieszni. Nawet zakładając, że gdyby pewne rzeczy klub czy kibice chcieli ukryć to mamy jeszcze nasze kochane pismaki, ale żadne gazety nic nie napisały(a wiemy, że byliby pierwszymi przekaźnikami informacji w takich sprawach), była jedynie z mowa(w różnych ujęciach rzeczywistości

) o tym, że kibice standardu chcieli się przedostać do naszych, ale zostali przegonieni(oczywiście dla GW wobec takiego stanu rzeczy winny jest kibol Wisły, a inne napisały to troche bardziej rzetelniej).Nie mniej jednak z tego wynika, że 320 tys zł płacimy za 5 rac i kilka/naście petrad -> Zróbcie transparent na najbliższy mecz: "Brawo UEFA", " razem z wami wytępimy bandytyzm i kiboli"