Wyświetl pojedynczy post
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2012, 20:47
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Sory dla mnie Iliev czy Biton są 100 razy lepsi niż Matusiak czy Beton przepraszam Beto
Pewnie, że lepsi. Ale to nie są zawodnicy na których można coś oprzeć. Jeden kondycyjnie dogorywa a drugiego w lecie już nie będzie. Powinniśmy budować drużynę na przyszłość a tak w lecie czeka nas kolejne wietrzenie szatni i prawdopodobnie nowy szrot. I czy Valcx będzie to robił czy Bednarz tak na prawdę ma to mniejsze znaczenie. Problemem jest ciągła prowizorka i ogólna strategia budowy klubu a raczej jej brak.

LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
To jaka wedługo Ciiebie jest dobra polityka transferowa? Jak oceniasz LEgii (o akademiii nie pisz) Czy oni nie sprowadzili również graczy na tu i teraz ? Starszych, doświadczonych którzy teoretycznie powinni sie sprawdzic i sprawdzili?

U nas Lamey Jaliens Iliev, kto mógł przewidzieć, że nei będą jednak gwiazdami? (w mojej opinii nalezy te transfery ocenić pozytywnie)

Mądre głowy może mi powiedzać skąd wziął się u nas Wilk To słaby transfer bez perspektyw? Znacie lepszego nastepcę Sobola w naszej lidze? Kto sprowadził Czarka?
W skrócie: skauting, wyszukiwanie młodych krajowych talentów, szlifowanie ich i sprzedawanie z zyskiem. Do tego ściąganie obcokrajowców doświadczonych o wysokich umiejętnościach i za konkretną kasę, ew. młodych zdolnych z Ameryki Pd. za duża kasę jak np.w Metaliście Charków - to jednak jest trudne bo trzeba sporo na takich wyłożyć. To wszystko łatwo się pisze, ale w zespole muszą być odpowiednie proporcje graczy krajowych do zagranicznych oraz rozwojowych i doświadczonych. U nas to wszystko stoi na głowie. Mamy stary skład bez perspektyw, do tego większość z jakoś tam rokujących graczy jest wypożyczona i w lecie odejdą. Jesteśmy prawie w tym samym miejscu co przed Karabachem, tylko, że teraz mamy więcej emerytów na wysokich kontraktach. Jeśli nie awansujemy do pucharów to będzie to kompletna tragedia.
Powód: post wyżej
Ostatnio edytowane przez lorddavy : 12.03.2012 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując