Michal1906 napisał(a):

. Jak dostaniesz pałą przez plecy za nic, albo jak nie będziesz mógł skorzystać z potrzeb fizjologicznych przez kilka godzin bo policja zablokuje wjazdy na każdy parking czy cpn na trasie jaką pojedziesz może zmienisz zdanie
|
Powiedz mi, ciemnotę wciskasz tym którzy nie byli na wyjezdzie czy naprawde nie wiesz dlaczego na trasie blokują stacje, bary, MCD ind....
Moge Ci wytłumaczyć jak nie wiesz, może zacząłeś jeździć od kliku lat kiedy właśnie już tak było i jedziesz tu na farmazonie zgrywając poszkodowanego, że stacja zamknięta
Nie chce mi się opisywać sytuacji powrotnej z pucharu polski z Bełchatowa kilka lat temu (chyba 2006-8)w jednym MCDOnaldzie...
Nawet w 2000roku kiedy było mase początkujących kibiców TF nie było takiego kwasu miedzy kibicami.
Porobiły się jakieś grupy, ultrasów nei było, klimat był niezły, race też były jeszcze wiele lat przed 2000...
Teraz jeden pochodzi na parę meczy pomoże kilka razy przy oprawie i wylewa żale i kozakuje, przyjdz pod gniazdo porozmawiamy, ja jestem kozakiem bo trzymałem race w łapie, a ty o tym nic nie wiesz, nie znasz klimatu :/ Nie potępiam oczywiście tego(grupy,zachowanie tak) ale na każdym kroku wypominanie, żale, ty nei masz nic do gadania bo nei byłeś na x meczu . ŻAŁOSNE!!! Wielcy obrońcy honoru i ojczyzny!
15 lat temu nie słyszałem jakiś wypominek że gdyby nei kilku małolatów to pod stadion bym nie doszedł,
z drugiej strony pikole/spokojniejsi też sie rzucają i jest jak jest.
Ja czekam tylko jak kumaci nowocześni kibice zmienią hymn, bo już piosenek starych jest jak na lekarstwo, a zastępuje się je syfem zgapionym z youtuba powielanym przez naście klubów ehhhhh jakich to czasów dożyłem, żeby sory ziomki wyrzuty robiły na każdym kroku...
PS.
100 razy lepiej było za czasów kapy i legendarnego sektora X, który nie wiedzieć czemu przestał istnieć, sory przecież "młyn" został przeniesiony a z nim cała dobra przeszłość, teraz jest nowa, z napiętymi małolatami jak struny. CO SIE POROBIŁO