Wyświetl pojedynczy post
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2012, 20:18
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Koleżko drogi - przeszkadza Ci, że ktoś napisze o kimś niecenzuralne słowo. Nie przeszkadza Ci jednak banda klaunów, która nie mając absolutnie żadnych podstaw (oprócz komunikatu o nałożonej karze) oczernia kibiców Białej Gwiazdy, wyjazdowiczów czy SKWK.

Pojawiają się jakieś Bobki, robin hoody czy inne rinahy i bez skrępowania srają w swoje gniazdo otrzymując brawa od "postępowych europejczyków" tego forum... Przez takich jak Wy stajemy się popychadłami Europy. Przepraszajcie za wszystko gamonie... Zamiast posłuchać ludzi będących w Liege łykacie jakieś bajeczki o zniszczeniach na stadionie Standardu.

Klub powinien odwołać się od kary, zażądać jej szczegółowego uzasadnienia a także stanąć w obronie kibiców Białej Gwiazdy.
Primo, nie jestem Twoim koleżką, serku topiony.

Secundo, celowo napisałem tak wyprany z merytorycznych treści post, żeby zaapelować do jednych i drugich o względny spokój. Gdybym miał przedstawić na ten temat swoje zdanie, tylko dołożyłbym cegiełkę do obrzucania się gównem z jednej czy z drugiej strony.

Tertio, jednak napomknę - dla mnie to jest czysta logika. Po co klub ma żądać uzasadnienia i stawać w obronie kibiców, którzy ten sam klub (czyli ludzi u jego steru) obrzucają wyzwiskami - niezależnie, czy słusznie czy nie. Bo karę przecież zapłaci i tak sam klub, bo płacił i płacić będzie. Wyobrażam sobie potok wyzwisk i krwotoku z odbytu, jakby w "nagrodę" za krytykę stowarzyszenia kibiców - powtórzę, niezależnie jak merytoryczną i wartościową - zrzucił odpowiedzialność finansową na organizatora (?) tego wyjazdu. A jednak nic nie wskazuje na to, żeby tak się stało. Co do meczu w Liege nie będę się wypowiadał, bo mnie tam nie było i nie mam zamiaru posiłkować się niczyją wersją - pozostaje mi tylko pocieszać się, że jakiekolwiek - wymyślone przez decydentów z UEFA czy nie - narażanie klubu na kary to tylko część działań ludzi tęskniących za gonieniem pejsów po wale ziemnym w ortalionowych portkach, którzy zrobiliby wszystko żeby ten klub cofnął się do dzikich lat 90.

Quatro, co do odwołań. Chyba niektórym ACTA pomieszało w głowie - trudno porównywać 'regularną' karę finansową do numeru, jaki wywinięto szwajcarskiemu FC Sion, ale prawnicze gruzowisko jakie na amen przysypało ten klub pokazuje, że walka (zwłaszcza o takie gówno) z UEFA jest skazana na porażkę. A to, że niektórzy traktują to jak kolejną wojenkę pod tytułem Polacy-patrioci kontra uprzedzona reszta świata i mocodawcy Tuska, to już naprawdę nie moja broszka. Polityczny -------------------->
Ostatnio edytowane przez Watts : 11.03.2012 o godz. 20:30.
Odpowiedz cytując