Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2012, 15:16
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Jeden z najlepszych skrzydlowych w Polsce wg fachowcow-Patryk Malecki jedzie wlasnie na testy do klu bu II ligi angielskiej. A wy myslicie ze przyjdzie ktos do Legii i wywali 4 mln euro za zawodnika co strzelil 4 gole w ekstraklasie polskiej?
ZEJDZCIE NA ZIEMIE LUDZIE!!!!
No nie wiem, czy takie nierealne.
Patrzmy na realia z ostatnich miesięcy.
Małecki - permanentne problemy dyscyplinarne, żenująca dyspozycja, w Europie poza bramką z Apoelem nie pokazał NIC (w tym meczu też szału nie było tak po prawdzie). Ponadto ogólnie bardzo słaba technika. 24 lata (jak na Europę piłkarz już mało perspektywiczny).
Wolski - niespełna 20 lat, wyszkolony w chwalonej szkółce (dobry technik), już ograny dość w lidze i nawet coś tam pokazał w Europie. Poukładany ponoć mentalnie.

Nie przesadzajmy - jeżeli za 2,5 mln poszedł defensywnie usposobiony Borysiuk, to drugie tyle za bardzo dobrze rokującego Wolskiego nie jest czymś abstrakcyjnym. Jest talent, pozostaje nam tylko żałować, że w sercu ma eLkę nie BG.

I choćbyśmy nie wiem jak zaklinali rzeczywistość, to Małecki na dzień dzisiejszy to nie ten kaliber. To kopacz zagłaskany przez niektórych przez swoje pseudo przywiązanie do klubu. Przez które nie patrzą na niego jak na innych. Ale juz Europa ma już w dupie, że śpiewał w wiślackim młynie, umówmy sie. Obiektywnie patrząc to taki poziom Kirma. Z tą różnicą, że Słoweniec w kadrze ma przebłyski. U Patryka przebłysków od kilku ładnych miesięcy szukać możemy ze świecą. Jego zwykły obraz to głowa w dół i jeb przed siebie. Czyli tak na II Bundesligę lub Championships w sam raz, nie więcej.

Także z pokorą. 10 mln euro to może i kwota abstrakcyjna, ale już 4-5 mnie nie zdziwi. Niestety.
Odpowiedz cytując