Wyświetl pojedynczy post
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2012, 14:11
Drozd napisał(a):
Ale jak masz posiadanie piłki i strzelisz bramkę to kończy się 3:0. A w sytuacji kiedy kopiesz na aferę i strzelisz bramkę to zaczyna sie murowanie i bronienie wyniku.
tyle, że ja to murowanie i bronienie wyniku widziałem w Lubinie, przy jednobramkowej przewadze , a w Gdańsku pressing do 90' przy wyniku 2:0 dla nas. No chyba że faktycznie opisujesz Barcelone i, powiedzmy, Spadkovie, a nie Wisłę Moskala z Wisłą Probierza.

Cytat:
Nie oddawalismy strzałów bo grając piłką okazja do stworzenia sytuacji pojawia się często ale na krótko i w tym krótkim momencie trzeba zaryzykować i ja wykorzystać
No właśnie, u nas nikt nie umie tych małych chwil najwidoczniej wykorzystywać.

Cytat:
Popatrz jak gra Barcelona.
Wiem, jak gra Barcelona. Nie jesteśmy Barceloną. Jesteśmy Wisłą Kraków, z Gargułą, Jirsakiem, Kirmem, Palijcem czy Nunezem.

Jasne, że zawsze można zwalać wszystko na trenerów. Za Maaskanta, że nie umieliśmy bić stałych fragmentów, a za to co drugi dla przeciwnika równał się bramką. Za Moskala, że byliśmy tak groźni pod bramką rywala jak stado upierdliwych much. Za Probierza, że za prosto. Ale skoro Ci trzej panowie prowadzili dokładnie tę samą drużynę, to może komuś przyjdzie do głowy myśl, że to w niej tkwi szkopuł. Że tam jest problem.

Teraz i nikt nic się nie zmieni, trzeba czekać na okienko letnie, prawdopodobnie 8 graczy z tego składu już u nas nie zagra, do tego dochodzi prawdopodobny transfer Meliksona i Małego. Czy odrodzimy się w lecie jak feniks z popiołów w sezonie 07/08, czy też będziemy tylko dołować - nie mam pojęcia, ale to nie trener będzie najważniejszy, tylko Bogusław Cupiał i jego decyzje.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując