Wyświetl pojedynczy post
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2012, 00:25
0 22
Cytat:
P.S. Zapewniam Cię, że gdyby mi się chciało i nie byłoby mi szkoda życia na potyczki słowne bez żadnej przyszłości na forum to byś dostał odpowiednią dokumentację. Dostałeś świstek z wikipedii, który jednak daje pewne tezy i znane tu i ówdzie nazwiska, więc nie czuję się w obowiązku cokolwiek dodawać.
No to jest nas dwoch. Tez nie mam checi na szukanie dokumentacji. A ten swistek z wikipedii jest tyle warty ile papier toaletowy.
No nic, jak zaden z nas nie ma checi to... byloby na tyle

wislak68
Tradycyjnie juz polowe kwestii i pytan pomijasz, polowe nie, kilka kolorujesz i tak zaczelismy od kilku postow gadke o tym o czym nie bylo na poczatku. Moja tez w tym wina, niewazne.
Co do przykladu, to tak jak wyzej. Nie chce mi sie teraz spedzac 2 godzin przed netem by Ci znalesc odpowiednie wycinki. Jasne, moge wkleic jakis "papier toaletowy" jako kolega wyzej, ale to nie ma sensu.
Lojalni nie lojalni, fakt jest taki ze upadek Rzeczpospolitej zaczal sie od buntu na tych kresach. I uwage, skup sie, nie mowie ze glownym powodem byla religia bo... nie byla. Zebys potem znowu nie pisal rzeczy ktore nie powiedzialem.
Okej, niech Ci bedzie, kosciol nic nie zwalczal, nie bylo zadnego dogmatyzmu. Ludzie tacy jak chocby Bruno samo sie spalali na stosie. Ot tak dla zabawy
Mowisz o reformie? Hmm, a czy ta reforma nie wystapila z powodu "zepsucia kosciola"?
I kolejny przyklad z dupy ktory nic nie ma wspolnego z tematem. Mialby cos wspolnego jakby Obama np. kazal tepic tych iranskich immanow.

Niewazne, wrocmy w koncu do tematu glownego. Kaczynski jasno dal do zrozumienia ze albo jest zycie wedlug walorow (kosciol) albo jest zycie bez walorow . No to ja sie pytam:
Ale co to znaczy? Ze gdyby nie kosciol to ludzie by sie zabijali, gwalcili, pozerali nawzajem? Ze gdyby nie kosciol to Jasiu by nie wiedzial ze zabicie Franka jest zlym czynem?
Ze w kulturach w ktorych tego kosciola nie bylo (np. japonska) nie bylo jakis wartosci?

Karamazow
Cytat:
człowiek który nie dostrzega jak bardzo podobne była rewolucja bolszewicka do francuskiej jest idiotą i z nim nie ma sensu dyskutować bo po co?
Nie rozumiesz procesow historycznych, nie rozumiesz kontekstu historycznego, nie rozumiesz efektow tych procesow. Jestes poprostu idiota.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 10.03.2012 o godz. 01:15.