wislak68
Cytat:
|
Niechwaląc się to ja dałem sporej części tego forum dużo zabawy robiąc z Ciebie błazna w trakcie dyskusji o sponsorowaniu.
|
Hmm, to nie ty pisales ze gdyby kibice Wisly przestali kupowac okna Oknoplastu, to sprzedaz Oknoplastu spadla by gwaltownie
w Polsce? Tak, niewatpliwie w tej dyskusji ktos z siebie zrobil blazna. Ciekawe kto?
Polecam zainteresowanych by to sprawdzili
Cytat:
Bobek 90 to zdziecinniałe palikocie.
Tyle. Poprostu tyle, nie nic wiecej do dodania.
|
Nie ma to jak "argumenty" na poziomie
Cytat:
|
Jako typowe palikocie nie rozumiesz oczywiście tego co napisał Ci Drozd.
|
Aaa, tak jak towarzysz Stalin. Pierw krzyczal faszysta, potem strzelal, a na koniec pytal
Cytat:
|
jakie znaczenie w życiu Japoni (politycznym, kulturalnym, gospodarczym) odgrywają chrześcijanie.
|
Widze ze dalej nie potrafisz czytac

Kaczynski wyraznie mowi o
kosciele, nie o chrzescijanstwie! Kapejszyn? Czy moze mam to narysowac?
Cytat:
|
A jeśli chodzi o Twoje "szanowanie religii" to wygląda na to że szanujesz ją w tym samym sensie w jakim robili to Stalin czy Hitler
|
Twoje "argumenty" sa powalajace. Hitler byl wegetarianinem. Arghh, wszyscy wegetarianie jedza tak samo jak Hitler.
Cytat:
|
W swoim bezmiernym zaślepieniu nie zdajesz sobie sprawy z tego że reprezntowana przez Ciebie "postawa" to najszybsza droga do: "1000 lat cenzury, i tepienia wszystkiego co nie mysli jak Palikot, to sa te jego wartosci? ".
|

Czyli co, "nie ma alternatywy dla kosciola" to nie jest swego rodzaju... moralny autorytaryzm?
Drozd
Cytat:
|
To jaka jest alternatywa dla chrześcijaństwa w Polsce? Wymyśl coś.
|
Czlowiek

W starozytnej Grecji kosciola nie bylo, i jakos bezprawia i chaosu tam nie bylo... Wyjawi Ci cos w sekrecie,
moralnosc ma swoj poczatek w czlowieku, nie w kosciele
I uwaga, ja nie nawoluje do "zamykania" kosciolow. Nie, nie.
Kazdy ma prawo wierzyc w to co chce, i wyznawac to co chce. Kaczynski swoimi tekstami "nie ma alternatywy" ukazuje ze tego nie potrafi zrozumiec. Zostawmy Bogu to co boskie, a cesarzowi to co cesarskie.
Calkowita separacja panstwa od kosciola.
Cytat:
|
Natomiast instytucja kościoła jak każda instytucja nie jest kryształowa, ale w porównaniu do innych instytucji jest wzorem do naśladowania.
|
A co takiego zrobil kosciol ze jest wzorem do nasladowania?
Cytat:
|
To są szczegóły, zasadniczo chodzi o to czy ludzie powinni w swoich działaniach kierować się wartościami czy przyjąć że to wszystko ciemnota i "róbta co chceta"
|
Jestes dokladnie taki sam jak Kaczynski. Nie potrafisz sobie wyobrazic ze
tak, jest alternatywa dla kosciola. Wybor "kosciol lub robta co chceta" to istnieje, ale tylko w glowach fanatykow.
Bogdan81
Cytat:
|
A nie wiem czy Bobek wie, ale Polska słynie z bardzo dobrej historii tolerancji religijnej.
|
Szkoda tylko ze z tolerancja "ideowa" juz nie bylo tak rozowo (kiedys). Zreszta, bardziej mi chodzilo o caloksztal (cywilizacja europejska).