Bobek90 napisał(a):

wislak68
Dzisus, ty jestes tym od okien i sponsorowania (nibylandia...)? Aa, to wiele wyjasnia
Napisze jasniej, bo dla niektorych chyba to co napisalem bylo za trudne:
Kaczynski to chrzescijanski taliban.
Tyle. Poprostu tyle, nie nic wiecej do dodania.
Nie ma takiej alternatywy: Kościół albo jakiś inny system wartości.
Co to znaczy? Rozumiem ze w takiej Japonii to sie ludzie pozeraja nawzajem, wszak tam nie ma "wartosci". Wogole jaki system wartosci ma kosciol? 1000 lat cenzury, i tepienia wszystkiego co nie mysli jak Kosciol, to sa te jego wartosci?
Ja szanuje religie, nie szanuje instytucji religijnych.
|
Tak bobku. Niechwaląc się to ja dałem sporej części tego forum dużo zabawy robiąc z Ciebie błazna w trakcie dyskusji o sponsorowaniu. Jak widać ten status odpowiada Ci na tyle że postanowiłeś dać się ludziom posmiać z siebie również w tym temacie.
Dlatego (trzymając się zapropnowanej przez Ciebie konwencji):
Bobek 90 to zdziecinniałe palikocie.
Tyle. Poprostu tyle, nie nic wiecej do dodania.
Jako typowe palikocie nie rozumiesz oczywiście tego co napisał Ci Drozd. Dlatego zacytuję jeszcze raz: ....
w Polsce Kościół jest także instytucją narodową . Podany przez Ciebie przykład Japoni wskazuje tylko na Twój kompletny brak zrozumienia tego co jest napisane. Tym niemniej jeśli chcesz pozostawać przy tym przykładzie to proponuję zapoznać się czym jest shintoizm oraz jakie znaczenie w życiu Japoni (politycznym, kulturalnym, gospodarczym) odgrywają chrześcijanie. Wygłaszając opinię taką jak ta zaprezentowana powyżej w oczach przeciętnego Japończyka wyszedłbyś na zwykłego głupka.
A jeśli chodzi o Twoje "szanowanie religii" to wygląda na to że szanujesz ją w tym samym sensie w jakim robili to Stalin czy Hitler. W swoim bezmiernym zaślepieniu nie zdajesz sobie sprawy z tego że reprezntowana przez Ciebie "postawa" to najszybsza droga do:
"1000 lat cenzury, i tepienia wszystkiego co nie mysli jak Palikot, to sa te jego wartosci? ".