Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.03.2012, 11:34
Szpen napisał(a):Wyświetl post
to ty synku nie kumasz. Średnia wieku rośnie i gdy te kobietki będą szły na emeryture, będą na niej tyle samo lat jak nie więcej. Już tyle razy odsyłałem Cię do badań, a Ty dalej swoje. Poczytaj trochę, to nie boli.
Człowieku mówić jak do słupa a słup stoi jak dupa - nie opowiadaj nam tu pierdół o średniej wieku bo juz ci kiedyś napisałem że średnia wieku jest statystycznie podnoszona z uwagi na to ze medycyna jest tak zaawansowana że podtrzymuje się teraz sztucznie znaczne ilości cieżko chorych osób które w przeszłości nie miały takich szans. Nie jest więc tak że ludzi żyja dlużej i gdyż są zdrowsi bo jest wręcz odwrotnie i nie będą ci schorowani ludzie pracować tylko siedzieć na zwolnieniach lekarskich
Czy średnia wieku umieralności jest taka czy owaka - średnia (dla ciebie słowo klucz)roczna umieralność w Polsce jest grubo ponad 300 tyś osób (w niektórych latach prawie 400 tyś) a będzie rosła z uwagi na starzejące się społeczeństwo. Zakładając że pomiędzy 60 a 67 rokiem życia u kobiet i 65 a 67 rokiem u mezczyzn umrze tylko połowa z tych 300-400 tyś to sobie policz ile ludzie kasy stracą poprzez wydłużenie wieku emerytalnego.
Liczyć umie?
Dodatkowo pytałem sie gdzie i jak maja pracowac kobiety po 60 roku życia które mają zawody czysto fizyczne czy wymagające przynajmniej sprawności fizycznej (przykładowe zawody juz 2 krotnie wymieniałem)
I kto zatrudni te 60 paro letnie osoby ?Nie masz człowieku żadnego doświadczenia w zarządzaniu zasobami ludzkimi jeśli twierdzisz że osoby w tym wieku będą zatrudniane - pomijam urzędników państwowych,prawników czy nauczycieli-
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 06.03.2012 o godz. 12:26.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej