Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2012, 15:57
pysio napisał(a):Wyświetl post
coś przeczuwałem, że jak otworzę ten temat to moher Drozd będzie obarczał rząd za tą kraksę na kolej..
i się nie przeliczyłem

ps. takiego pionka (wysłannika, "lizodupa") partii opozycyjnej na tym forum jeszcze chyba nigdy nie było!
Z całym szacunkiem, ale takiego "lizodupstwa" partii rządzącej jeszcze tu na forum nie było do czasu pojawienia się Ciebie i Szpena. Jeżeli masz coś konkretnego do powiedzenie to zapodaj, jak nie to nie baw się w forum onetu i nie rób z tego forum szamba.

Żeby nie było OT - słysząc "lizodupców" Tuska zastanawiam się który rząd miał w przeciągu ostatniego dwudziestolecia największe mozliwości zmodernizowania PKP - zarówno pod kątem organizacyjnym jak i infrastruktury technicznej. Okazuje się że z wynegocjowanych przez rząd wstrętnego PIS-u w 2006 r. dotacji na rozwój inftastruktury na lata 2007 - 2013 r, (26 mld euro) prawie 4,8 mld euro miało zostać przeznaczonych na rozwój kolei. I co robi nasz ukochany rząd?

"Polska liczy na to, że Komisja Europejska zgodzi się przynajmniej na częściowe przeniesienie pieniędzy z projektów kolejowych na drogowe z puli 1 mld 200 mln euro. (...) – Mówię to naprawdę bez satysfakcji, mówię to ze smutkiem. To jest niedobra wiadomość, ale realistyczna. Koleje powinny mieć dostęp do pieniędzy i powinny mieć możliwość ich wykorzystania. Natomiast powtórzę po raz 129. – nie ma w polskich kolejach potencjału do wykorzystania wszystkich pieniędzy – tłumaczyła Bieńkowska."

Po prostu się nie da.Bo i po co. Wyborcy i tak zagłosują.

http://www.zie.pg.gda.pl/~dwisnie/wawa/iib-3.pdf

http://www.tvpparlament.pl/aktualnos...kretow/6484482
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"