Wyświetl pojedynczy post
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2012, 22:46
Ej, czekajcie.
Oceniacie styl gry Wisły w meczu z Lechią, oceniacie taktykę Probierza, a chyba zapominacie o jednym, jakże drobnym, zapewne dla wielu z Was nic nie znaczącym fakcie, że Probierz przejął Wisłę w czwartek, 48h przed meczem z Lechią.
Ja wiem, że na tym świecie są różni eksperci, co potrafią natchnąć piłkarzy, by od tak, po hmmmm prawie 2 latach gry w systemie 4-5-1 w mgnieniu oka przejść do ukochanego, fantastycznego, przynoszącego znakomite rezultaty ustawienia Kasperczakowskiego, czyli 4-4-2, które przecież jest łatwe do opanowania w tak krótkim czasie dla każdego kto gra w piłke, przecież tak zapewne każdy piłkarz grał, to pamięta jak ma się poruszać po boisku, kurde Biton z Genkovem się widzą codziennie na obiadach klubowych od już pół roku, więc mogliby się tak dogadać podczas posiłku jak sobie mają zagrywać piłkę, by nie tracić czasów na treningach na głupie dopracowywania taktyki, przecież wynik ma być od razu, sry źle. Przecież wynik ma być od razu, ale nie zapominajmy o tym by grać "fajnie", tak fajnei to dobre określenie. Tu jakaś klepka, tu pięteczka, w obronie bez błędów, wiadomo, ciagle w ruchu, żeby piłkarz miał conajmniej 3 opcje do grania. Zapomniałbym o szybkości, fajnie jakby starali się robić tak szybkie akcje jak Real, ataki prawie całym zespołem, Wisła przecież ma gnieść przeciwnika, posiadanie 75% mile widziane. Bez dzid na Brożka, czy innego Genkova, przecież my nie jesteśmy Polonia Bytom by wybijać piłkę byle dalej od bramki, trzeba z głową, polotem, finezją i trzeba bramki strzelać, więc skuteczność też mile widziana. Kurde szkoda, że Probierz nie potrafi tak ustawić Wisły, szkoda, że poprzednicy też nie znaleźli odpowiedniego lekarstwa na nasze bolączki. Jesteśmy w dupie. Gramy dzidy na Genkova. Nikt nie wie jak grać. Jeden wielki chaos - zero stylu. Nie stwarzamy sytuacji, mamy Kirma. Sędziowie nam pomagają. Walczymy o utrzymanie, Cupiał won z Wisły...
Odpowiedz cytując