domin_czyzyny napisał(a):

Do Gwiazdzistego-to "nic sie nie stało" już zostało poruszone po meczu w SKWK i powiedziane, ze nie będzie to tolerowanie w przyszłości.
A co do Moskala i Czekają mam inne zdanie. Ale teraz to już nieistotne.
Mi tez bardziej chodzi o formę zwolnienia niż samo zwolnienia.
|
Nie ma dobrego sposobu na zwolnienie trenera ( cos jak poinformowanie kogos o czyjejś śmierci ) . Patrząc na sposoby zwolnienia w klubach zachodnich wcale nie odbiegamy specjalnie standardami . Myślę że o wiele większe jaja wyprawiano w zeszłym sezonie w Legii , gdzie jawnie rozmawiano o następcy Skorży który musiał robić dobrą minę do złej gdy udając ze o niczym nie wie . Później wszem i wobec ogłoszono ze jednak się nie dogadano z nowym trenerem ( sic!) . Nie trzeba tez wspominać o tym co wyprawia Wojciechowski .
Jeśli klub ( Basałaj) miałby zwołac konferencję, specjalnie ogłaszając tylko fakt zwolnienia , czyniąc przy tym sztuczne uśmiechy z Moskalem wygladało by to jeszcze gorzej .
Jedyną formę godności/szacunku wobec zwalnianego trenera jest fak, t ze dowiedział się o tym wprost od pracodawcy , a nie od mediów . Wydaje mi się że to zostało zachowane . Pracując tez tyle lat w Wiśle , musiał sobie tez zdawać sprawę z tego że bilans 2 zwycięstwa - remis i 3 porażki w lidze nie dadzą mu spokojnego stołka pierwszego trenera w Wiśle .