Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2012, 13:19
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
Przecież nie chodzi centralnie o zwolnienie go ze stanowiska, tylko nieelegancki sposób jaki to zrobiono.Gościa zasłużonego, dla którego klub Wisła (nie tylko sportowa spółka akcyjna) to coś więcej niż comiesięczna wypłata potraktowano jak leszcza, a ty się dziwisz że ma poparcie kibiców, a zarząd dezaprobatę.Zresztą dezaprobata w kierunku zarządu to nie wina wyłącznie ostatnich dni, widocznie i tak ich wysoko cenili zanim kopnęli w dupę Moskala.
O.K.

Rozdzielmy dwie rzeczy. Pierwsza to Basałaj. Nie popieram go, nie bronie, jak pracuje każdy widzi. Moja ocena, mimo ze jest negatywna, nie upoważnia mnie do tego aby mieszać go z błotem, kopać dołki pod nim czy obwiniać za wszystkie zło w klubie. SKWK walczy takimi samymi metodami które samo piętnuje w Zarządzie. Mnie to nie pasuje wiec mówię o tym. Zwłaszcza ze takie wpływanie na politykę i decyzje personalne klubu kłóci się z ich statutem. Ewidentna samowolka. Do czegoś się w statucie jako stowarzyszenie zobowiązali więc niech się tego trzymają. Ani honorowo nie przestrzegają dokumentu który sami stworzyli ani ich stosunki z zarządem nie są honorowe. Gdzie ten honor w ich postępowaniu którego brak wytykają innym? Brak sprzedaży internetowej i zerwany transparent i już honor idzie w kąt? To jest bezpardonowa wojna w obie strony. Wiem - oczywiście usłyszę iż ten stan to jedynie wina zarządu, natomiast na mój gust winne są obie strony.

domin_czyzyny - czegoś nie rozumiem. Albo SKWK miało jakikolwiek wpływ na wybór trenera albo nie. Fajnie byłoby abyś to jakoś określił bo raz w Twoich wypowiedziach wpływ ma a raz nie ma. Jeśli miało to powiedz mi jak się z tej możliwości wywiązało i jak się swoimi poczynaniami przyczyniło Wiśle. Jeśli nijak i była to totalna porażka to zastanów się czy nie można było dla klubu i dla Kazika zrobić mniej a z pożytkiem.

Jak zaś SKWK nie miało żadnego wpływu na decyzję po co takie akcje odwetowe na zarząd? W ten sposób chce mieć jakikolwiek wpływ na poczynania w klubie? 'Pałując' i robiąc dym jak decyzje są nie po myśli stowarzyszenia? I brać zero odpowiedzialności za decyzje? Świetna filozofia - burzyć w imię buntu,porażki zwalać na innych.

Dalej jestem zdania ze Kazik był jedynie narzędziem do kontynuowania walki z Klubem - ot taki honor SKWK. Zamiast chronić Kazika bo większych szans jako trener nie miał (albo mu nie wyszło) to używa się jego dobrego imienia do walki z SSA. Moim zdaniem w tej sprawie z szacunku dla Kazika należy zamilczeć a nie paplać na około i pokazywać publicznie jak został potraktowany. Wstyd!

P.S.
Na temat oceny Basałaja nie wypowiadam się ponieważ mamy takie samo zdanie. Negatywne.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 04.03.2012 o godz. 13:33.
Odpowiedz cytując