|
Największą słabością Polonii w ostatnich meczach jest destrukcja, Bełchatów miał z 10 sytuacji, klasowa drużyna nie może sobie pozwolić na taką nonszalancje w tyłach a oni od początku wjeżdżali w nich jak chcieli bokiem, środkiem, dołem , górą.Tydzień temu Widzew też łatwo przedostawał się pod ich pole karne i to atakując 2-3 piłkarzami.Nie rozumiem dlaczego Zieliński ustawia na skrzydle tego Gruzina, to dobry napastnik, obserwowałem go w kilku meczach Maccabi, kiedy był w orbicie zainteresowań Wisły, w polu karnym to bardzo niebezpieczny piłkarz, ta pozycja na której gra w Polonii raczej nie jest dla niego.
Jeżeli chodzi o Widzew, właśnie zastanawiam się jak dzisiaj zagra Śląsk, jeżeli Lenczyk będzie chciał grać ofensywnie to mogą być następni po Polonii, którzy dostaną od Widzewa.Podobał mi się ten nowy napastnik Widzewa, w przeszłości strzelał sporo bramek dla reprezentacji Tunezji, byłem ciekawy jak będzie wyglądał i widać było ostatnio, że to nie przypadkowy gracz. Mroczkowski mówił , że gość ma zaległości treningowe, ale już w tym debiucie widać było facet naprawdę wie o co w grze na tej pozycji chodzi.I nie chodzi mi tu o bramkę, bo to akurat był prezent od Gliwy i musiał to strzelić.
|