Wyświetl pojedynczy post
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2012, 20:23
To fragment wywiadu z Mariuszem Pawełkiem z konkurencyjnego forum. Widać wyraźnie, że Kaziu był mocno zaskoczony zwolnieniem.
Swoją drogą teraz już chyba nikt nie ma wątpliwości że KAŻDĄ decyzję personalną w tym klubie zatwierdza Cupiał a nie jak niektórzy sugerowali zarząd, Valcx czy Basałaj.

Bogdan Basałaj argumentuje to koniecznością zmian, które muszą dać drużynie pozytywny zastrzyk energii w walce o puchary?

Taki trener potrzebuje czasu, dzisiaj jest piątek, wczoraj trener Moskal wrócił z Warszawy, w której dostarczał jakieś dokumenty do licencji Uefa Pro, a na wejściu do klubu dostaje informacje, że został zwolniony. Dla mnie to jest niepojęte.
Rozmawiałem wczoraj z ,,Kaziem'', był bardzo przybity, nie chciałem go męczyć. W jego głosie słychać było załamanie i żal.

To już trzeci trener w tym sezonie w Krakowie...czyżby Bogusław Cupiał znów wrócił do podejmowania decyzji w przypływie emocji? W Polsce mówi się już o tym, że Boss stracił cierpliwość do Basałaja i Valckxa i obaj w czerwcu odejdą, a decyzja o Probierzu była podjęta poza wspomnianą dwójką.
Bogusław Cupiał często podejmuje autorskie decyzje, widać w nim, że bardzo mu zależy na klubie. Jednak nie wszystko jest konsultowane. Co za tym idzie sam właściciel bierze na siebie odpowiedzialność.
Niektóre decyzje bywały dziwne. Chociażby ta o nie podpisaniu kontraktu z Marcinem Baszczyńskim.
Odpowiedz cytując