Szpen napisał(a):

|
obiecał? hmm, to ja jakiś inny spot oglądałem. Mi się wydaje, że obiecał, tyle że nie kasę, a walkę o nią. Coś tam Buzek mówił o batalii, Lewandowski o szansie, Sikorski o tym że zrobią to lepiej, a Tusk coś tam podsumował że będzie walczył. Ale że obiecał? Nie słyszałem. Jakieś inne postrzeganie rzeczywistości masz.
|
http://www.platforma.org/pl/artykul/...tych-wyborow-/
"
Nie tylko wywalczymy kolejny siedmioletni budżet Unii Europejskiej, ale wywalczymy w nim dla Polski jeszcze więcej niż w tym budżecie. To jest rzecz kluczowa, to rzecz która zdecyduje o cywilizacyjnych szansach rozwoju do końca dekady zapewnia Radosław Sikorski. Nie ma drużyny, nie ma ekipy, nie ma partii politycznej w Polsce lepiej do tego zadania przygotowanej. dodaje Jacek Protasiewicz. (...)
Jeśli wybierzecie nas, to dokończymy modernizację Polski i dla tej modernizacji wynegocjujemy z Unii Europejskiej co najmniej 300 mld złotych obiecał Sikorski."

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"