Wyświetl pojedynczy post
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2012, 12:33
moce napisał(a):Wyświetl post
Szkoda troche Moskala dla mnie pokazal ze potrafi trenowac i ma pomysl na gre wyniki byly slabe ale mysle ze z jakimis dobrymi transferami na nastepny sezon Wisla grala by napewno skuteczniej powinien dostac wiecej czasu
A moim zdaniem ta drużyna była bez życia, bez ikry. Owszem klepali, klepali i do póki jakoś szło to w miarę sobie pomagali na boisku. Jak przestało iść to niestety gra była już rwana i szarpana. Nie było zbyt dużo ruchu, wiele gry było na alibi: ja do ciebie a ty do mnie. Drużynie Moskala najzwyczajniej brakowało jaj. Wyjątkiem był mecz z Liege ale na ten mecz złożyły się głownie dwa czynniki: chęć promowania się w LE oraz to, że Liege było dramatycznie słabe (poziom Korony albo nawet niżej). Nie było nikogo kto by chciał wziąć grę na siebie. Nikogo kto by krzyknął i pobudził drużynę. Nikt nie był w stanie indywidualnie coś zrobić więc praktycznie nic nie wychodziło. Akcja dwójkowa to maksimum zespołowości w tej drużynie. Żeby składnie zaatakować trzema czy czterema grajkami to już mission impossible. Brak schematów. Tragiczne stałe fragmenty gry, chyba jeszcze gorsze niż za Maaskanta. Kiedyś Wisła przez 90 minut wgryzała się gardło rywala i dopinała swego. Teraz Wisła skubnie raz najwyżej dwa i jak rywal się nie położy i spróbuje się odgryźć to wtedy Wisła leży...

A bezpośrednią przyczyną zwolnienia Moskala był brak reagowania na wydarzenia boiskowe. Jakby Moskal zdjął Czekaja w przerwie to by pewnie dalej był trenerem. Tak samo Nunez w Belgii. Również powinien zostać zmieniony w przerwie. Nawet Maaskant potrafił zareagować w takiej sytuacji. Zdjął Sobolewskiego na Cyprze (mającego żółto) i omal nie awansował do LM. Na pewno nie dopuszczał do takich jaj, żeby 4 z 5 meczów kończyła Wisła w 10. Nie mówię, że wszystkie 4 mecze to wina Moskala ale przynajmniej w dwóch z nich niestety nie pomógł drużynie.
Ostatnio edytowane przez thechris : 02.03.2012 o godz. 12:42.
Odpowiedz cytując