Wyświetl pojedynczy post
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2012, 09:09
RAF napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak Wy, ale ja zaczynam sie modlic o jakiegos zagraniczenego inwestora ktory odkupi ten klub od Tele-Foniki. A swoja droga nie zrozumiale jest jak czlowiek ktory buduje 6-ta co do wielkosci firme produkujaca kable na swiecie przez 16 lat nie jest w stanie zbudowac europejskiego sredniaka w pilce noznej. Ja rozumiem brak doswiadczenia czy mala wiedze o pilce ale przez 16 lat dzialanosci kazdy by sie nauczyl. Chyba ze po prostu go nie stac na taki klub.
Bo się nauczył robić interesy w stylu rosyjskiego kapitalizmu.Czyli za darmo cos nabyć, wycisnąć maksymalnie i do tego zarobić bez reinwestycji zysków. Z kablami to przechodzi bo nie ma konkurencji wielkiej, a do tego kable mu się nie zniechęcą czy nie obrażą bo są martwe. To samo jednak nie przejdzie z materią żywą, czyli ludzką. Piłkarz będzie się obrażał, szukał lepszej dla sibie perspektywy wreszccie piłkarz może miec obniżkę formy bo jest tylko człowiekiem.
W takim biznesie jak klub sukces jest wypadkową kilku co najmniej rzeczy:
1) skład personalny drużyny
2) skład sztabu szkoleniowego
3)skład zaplecza
4) szczęscie w losowaniu
5) szczęscie w unikaniu kontuzji
6)szczęscie na boisku
7) kasę na inwestycję
A na koniec wszystko to musi sie zdarzyć na raz.
A jak się oszcządza tylko i podciera dupę przysłowiowym szkłem to można co najwyżej mieć pozycję średniaka.
Odpowiedz cytując