Krotochwila napisał(a):

O Basałaju nie chce mi się pisać, mam w stosunku do tego Pana dość ambiwalentne odczucia. Brak mi wiarygodnych danych, żeby go oceniać.
A Twoje argumenty dotyczące Stana?
1. Pareiko.
Jaka Wisła Płock? Co za brednie? Ściągnął sensownego bramkarza? Za darmo? W tempie ekspresowym?
Ściągnął. Kropka.
Zapomniałeś już jak jego poprzednicy na stanowisku dyrektora sportowego testowali kilkudziesięciu pół amatorów na tej pozycji przez blisko 2 lata, żeby w końcu znaleźć...Jovanica?
Ulotna jest pamięć i figle płata?
|
Nie będę tego tysiąc razy powtarzał. Pesković miał rywalizować z Jovaniciem. Blokada Cupiała spowodowała, że zaczęto szukać innego golkipera i wybór przez spory przypadek (pomoc Frankowskiego) padł na Pareikę. Jak się okazało, był to jeden z nielicznych dobrych transferów dokonanych w ostatnich miesiącach.
A jeśli chodzi o punkt 3, to możesz napisać o jaki chodziło komentarz z tym brakiem wzmocnień, bo nie mogę znaleźć.
Cytat:
FRANCISZEK SMUDA PRZED ZATRUDNIENIEM PROBIERZA W WIŚLE (wywiad dla PAP): - Mam kontrakt do Euro, ale już wiem, co będę robił później. Nawet, gdybyśmy zagrali w finale. Po zakończeniu turnieju najpierw solidne wakacje, a później... Dowiecie się w lipcu.
FRANCISZEK SMUDA PO ZATRUDNIENIU PROBIERZA W WIŚLE (wywiad dla Rzeczpospolitej): - Nie chcę w tej chwili myśleć o tym, co będzie. Na pewno podejmę jakąś decyzję, ale na razie nie mam czasu się zajmować tak daleką przyszłością. Muszę być przygotowany na wszystko, więc rozważam różne propozycje, ale przecież jeśli Polska wyjdzie z grupy, mogę przedłużyć umowę z reprezentacją. Wierzę, że tak będzie.
|