KOALIK napisał(a):

|
Sprowadzenie słabych piłkarzy z zagranicy (samym Meliksonem się nie wybieli, a w sprawie bramkarza, to nie Pareiko miał bronić, tylko ktoś, kto został niedawno bramkarzem Wisły Płock), sprowadzenie czterech kolegów z Holandii (dwóch już odeszło), skandaliczna wypowiedź o braku wzmocnień w zimie (jeżeli kasy nie dostał, mógł to powiedzieć, bo teraz wygląda, że minął się z rozumem). Chyba za każdym razem nie muszę pisać tego samego? Co do Basałaja, to: brak odpowiedniego marketingu, pustki na trybunach, nierozwiązana sprawa z bazą treningową, kłopoty ze stadionem, niewłaściwa akcja historyczna (chociażby ze sprawą Powrotu Legend - powinno to inaczej wyglądać), sprawa odsuwania zasłużonych Polaków od klubu, itp.
|
O Basałaju nie chce mi się pisać, mam w stosunku do tego Pana dość ambiwalentne odczucia. Brak mi wiarygodnych danych, żeby go oceniać.
A Twoje argumenty dotyczące Stana?
1. Pareiko.
Jaka Wisła Płock? Co za brednie? Ściągnął sensownego bramkarza? Za darmo? W tempie ekspresowym?
Ściągnął. Kropka.
Zapomniałeś już jak jego poprzednicy na stanowisku dyrektora sportowego testowali kilkudziesięciu pół amatorów na tej pozycji przez blisko 2 lata, żeby w końcu znaleźć...Jovanica?
Ulotna jest pamięć i figle płata?
2. Koledzy z Holandii?
Przecież gość jest Holendrem i większość życia tam spędził. Zna rynek od podszewki, więc ten kierunek poszukiwań jest czymś oczywistym. Chyba, że narodowość Cię drażni i chciałbyś jednego z tych polskich zdolnych prawych obrońców, których pełno na rynku. Z kartą w ręce.
Jaliens to fair mistake, facet na papierze wyglądał genialnie. W 9/10 przypadków ktoś taki by wypalił.
Lamey? Co masz do Lameya? Za 0 (słownie zero) złotych ściągnięty w 2 tygodnie przyzwoity obrońca, który regularnie gra w pierwszym składzie i poniżej pewnego poziomu nie schodzi.
Jakoś go te nasze młode wilki z ME nie wygryzły.
3. Wypowiedź o braku wzmocnień?
Ktoś to już wcześniej ładnie ironicznie podsumował.
Zatęsknisz jeszcze bardzo za "szkodnikiem" Valckxem kolego Koalik.
Na marginesie - posty do innego tematu, sorry za zasmiecanie.