Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.02.2012, 15:54
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Apraho, ale ja również mógłbym mieć taki podpis. Nie jest to nic nienormalnego, że w ciągu życia zmienia się kilka razy miejsce zamieszkania, czy pracuje w kilku krajach. Właśnie w naszym kraju jedną z głównych przyczyn takiego bezrobocia jest brak mobilności w pracy przez co ludzie godzą się pracować za 10 zł za godzinę, bo jest blisko...

Raczej powiązałem ten podpis z jego wypowiedziami. Taki był sens.
Znów się nie zgodzę że brak mobilnosci to problem wręcz przeciwnie kiedyś znało się w bloku wszystkich, jakoś pomagało się sobie, żżywało się były paczki . Teraz u mnie w bloku 3/4 ludzi to jest Dębica,Kielce,Tarnów,Rzeszów a nawet Kalisz czy okolice Poznania.A moi kumple - kilku w Anglii, inny kursuje Chiny/Poznań teraz ma ofertę ze Szczecina 9jak to czyta to pozdrówka),znajoma lekarka -Kolonia w Niemczech, jeszcze inni wyjechali całą grupą do Gdyni, kolejni są w Australii. Migracja po całym świecie Polaków jest chyba większa niż lata temu Włochów i Irlandczyków- z ostatnich znanych mi statystyk poza Polską mieszka ok 15 mln Polaków.A Kraków to miasto wiecznie imprezujących studentów z całej Polski głównie południowej
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej