Wyświetl pojedynczy post
zizou
Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.02.2012, 13:55
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek

Bo my nie mamy warunkow do szlifowania. Dajmy na to ze zamiast Legii to my sprowadzamy 16-letniego Wolskiego. I co niby z nim robimy? Uczymy grac na polonie z grzybami, przy obecnosci trenerskich analfabetow?
Jestem pewien, ze gdyby szkolenie-scauting u nas dzialal wtedy tak jak dzis w Legii, to Brozek-napastnik zaszedl by duzo dalej. Bo w rzeczy samej on... nie zaszedl nigdzie. Turcja lawka, Szkocja lawka.

My na dzis dzien mozemy szukac mlodych pilkarzy, ale tych co sa juz po szlifie a... przed czyszczeniem.
Czyli taki Lewandowski. Taki Sobiech.
Bobek90, jak tak czytam Twoje posty w różnych tematach, to wydajesz się być kryptolegionistą

A tak na serio, jako kibic Legii mogę powiedzieć - cudze chwalicie, swego nie znacie; tylko do drużyny Młodej Ekstraklasy Wisła sprowadziła w ostatnim półroczu 5 nowych chłopaków z całej Polski, w wieku od 16 do 20 lat. Młodsze roczniki też regularnie zasilacie - nie chciało już mi się szukać dokładnych informacji o ilości zawodników.
Czyli Wasz scouting działa (zgodnie z tym co jakiś czas temu zapowiedział Wasz Dyrektor Sportowy) - patrząc na skalę, nie gorzej od Legii.
Jakie będą dalsze losy tych chłopaków - to zależy od wielu czynników; może już za rok okaże się, że w Wiśle też jest 2 - 3 młodych wchodzących na końcówki w pierwszym składzie (a młodzież Legii nie daje tyle, ile się spodziewano - czego oczywiście sobie nie życzę). Szanse na to są rozsądne (bez względu na wyniki drużyny ME) - nie znam osobiście Pana Tomasza Kulawika (trenera Wiślackiej ME), ale jeżeli jest choć w połowie tak rozsądnym, wyważonym, pracowitym i w ogóle fajnym gościem jak jego brat Sylwek (pozdrowienia przy okazji), to młodzi mają dobry wzór w osobie trenera.

Koniec laurki, jestem w końcu Legionistą
Ostatnio edytowane przez zizou : 29.02.2012 o godz. 14:03.
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".