Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.02.2012, 12:34
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Za 4 lata Kaczor ma chyba ostatnią szansę na realne przejęcie władzy w wieku 66 lat, a od wielu miesięcy wykonuje raczej takie ruchy, które zamiast zwiększać swoje szanse, konsolidować elektorat prawicowy jeśli chodzi o poglądy społeczne i wiarę, socjalny w sferach gospodarczych i mocno przywiązany do "państwówy" i "darmówy" to kroczy drogą prowadzącą do stania się partią kanapową w sensie podejścia do obecnego systemu politycznego, którego jest współtwórcą. Przejęcie Wiplera z KoLibra i kilku innych centrowych polityków z rodowodem w UPR, albo innych centro-prawicowych kanap z nutką liberalizmu w nazwie jest niczym przy stracie większości budulcowych projektu jakim miała być IV RP. Sikorski, Kluzik, Jakubiak, Kaczmarek, Dorn, Ziobro i kilku innych to były filary tamtego projektu, które w czasie od przesilenia w 2007 roku zmieniły kilka razy kanapę, a Kluzikowa koniec końców wybrała bezpieczną przystań zostając szaraczkiem w partii wodza Tuska. Nawet zdolny i jeszcze wciąż młody Mirosław Barszcz zasilił szeregi obecnego rządu dostając za zadanie likwidację części barier jeśli chodzi o dostęp młodych i nowych osób do zawodów licencjonowanych. Mnie mogą mocno dotknąć te nowe przepisy, gdyż na codzień zarabiam na chleb korzystając z dobrodziejstw trzech licencji zawodowych, na których zdobycie poświeciłem sporo czasu i pieniędzy, ale jak mus to mus. Smucić się będę smucił z wiadomych przyczyn co nie zmienia tego, że zawsze byłem za uproszczeniem przepisów zarówno jeśli chodzi o sprawy zatrudnienia (w tym zatrudnianie pracowników), a także w sprawach ulg, parapodatków i innych danin, które państwo wyciąga z kieszeni obywatela. Koniec offtopa.

Jak dla mnie to droga do nikąd z czego oczywiście się zbytnio nie smucę, bo wizja powrotu do niektórych pomyslów rodem z 2005 roku czasem mnie śmieszy (kara śmierci), a czasem zwyczajnie rozkładam ręce.

PS. Apraho zapomniałeś dopisać, że nie głosując na Kaczyńskiego nie jesteś prawdziwym Polakiem jak to usłyszałem w czwartek na pogrzebie dziadka od ciotki.
poruszyłeś masę tematów wiec nie będę się z braku czasu rozpisywał. Zgoda że JK powinien konsolidować prawicę,ale może z drugiej strony poczekajmy czy po zjednoczeniu SP z PR Jurka do przyszlych wyborów nie pójdą z PIS-em. jakos tak mi się wydaje.
Kluzica,Kaczmarek czy Jakubiak nie byli żadną awangardą Pis-u- z różnych przyczyn. Owszem Dorn i Ziobro grali pierwsze skrzypce ale w przedsiębiorstiwe jakim jest partia musi byc porządek i tam rządzi prezes. Kto ma firmę wie jak jest trudno trzymac dyscypline a bez niej jest burdel. najbardziej płacza ci którzy nie mają bladego pojęcia o zarządzaniu "kilkunastotysięcznym organizmem "
Likwidacja licencji -temat rzeka - niektóre owszem są bezsensu (pośrednik obrotu czy taksówkarze) ale nie wyobrażam sobie kogoś bez uprawnień budowlanych czy elektrycznych czy też zarządcę nieruchmosci - gdzie ilość przepisów jest nie do ogarniecia przez kogoś kto tego sie nauczył i nie ma praktyki. W wielu przypadkach ceny usług i tak nie moga spaśc bo są na granicy opłacalności juz teraz- możemy o tym szerzej podyskutować
p.s.napisałem to co chciałem napisać nie głosując na Kaczyńskiego umacniasz beton post komunistyczny z całymi tego konsekwencjami. A jak się czujesz Polakiem to nim jesteś głosując nawet na SLD a czy szkodzisz tym Polsce i przyszłym pokoleniom to sobie juź sam musisz odpowiedzieć na to pytanie
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej