Wyświetl pojedynczy post
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2012, 11:40
Titto napisał(a):Wyświetl post
Nalepa zastępuje kontuzjowanego czekaja w kadrze reprezentacji U-20 na mecz ze Szwajcarią.
http://www.90minut.pl/news/181/news1...drze-U-20.html
Wie ktoś może jak się sprawuje ten chłopak w Ruchu Radzionków? Swego czasu, ok. rok temu, któryś z trenerów zajmujących się młodzieżą w Wiśle (?) mianował go następcą Głowackiego i mówił jaki to wielki talent, w komentarzach piszą, że jest o niebo lepszy od Czekaja, a z Kopaczem w Ruchu tworzą najlepszą parę stoperów w 1 lidze ktoś to potwierdzi?
Podstawowym obrońcą radzionkowa jest grajek wypożyczony z Górnika - Bartosz Kopacz. Michał jest rotowany z niejakim Rafałem Otowińskim do pary z tym chłopem (jednak gra więcej). To nie jest jeszcze poziom choćby Czekaja w defensywie...ale nie łapie głupich kartek i czasem przydaje się przy stałych fragmentach gry. Ja, zanim próbował bym go w Wiśle wypożyczyłbym go na sezon do jakiegoś ŁKSu, żeby ograł się w ekstraklasie. Co do ploty o 'najlepszych stoperach w 1 lidze', to nie wiem jak zapatrują się na to kibice Ruchu, ale na 18 drużyn tylko 3 straciły od Radzionkowa więcej goli, a to o czymś świadczy.
Podsumowując - IMO na dzień dzisiejszy Nalepa jest gorszy od Czekaja.
Powód: stylistyka
Ostatnio edytowane przez riv : 28.02.2012 o godz. 12:02.

Odpowiedz cytując