Wyświetl pojedynczy post
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2012, 10:10
Futbolnews.pl:

Franciszek Smuda: Wiem już, co będę robił po Euro 2012 Franciszek Smuda będzie selekcjonerem reprezentacji Polski do Euro 2012. A potem? - Już wiem, co będę robił później. Nawet, gdybyśmy zagrali w finale. Po zakończeniu turnieju najpierw solidne wakacje, a później... Dowiecie się w lipcu - powiedział tajemniczo.

Słowa Smudy sugerują, że nawet dobry wynik z reprezentacją na Euro nie sprawi, żeby pozostał na stanowisku selekcjonera. Wszystko wskazuje, że szkoleniowiec wróci do codziennej pracy w klubie, której jak sam przyznał, mu brakuje. - Brakuje mi treningów. Nad tym najbardziej boleję. Kombinuję jakby tu jeszcze coś dołożyć, znaleźć czas. Nieraz myślę, że obudzę moją bandę i w nocy pojedziemy na zajęcia. Nikt by nas nie widział, nikt by nie przeszkadzał. Człowiek ma wizję, chciałby coś wytrenować, a brakuje czasu - stwierdzi

Jednym z niespełnionych marzeń Smudy jest praca w Bundeslidze. - Dwa razy miałem super propozycje z Niemiec. Gdy pracowałem w Widzewie Łódź, menedżer Hansy Rostock przyjechał kupić Sławka Majaka i chciał również mnie zabrać. Ówczesny prezes Andrzej Grajewski kazał mu jednak wziąć krótki rozbieg i z całej siły walnąć w ścianę. A byli w niewielkim pomieszczeniu... Z kolei, kiedy prowadziłem Wisłę Kraków, miałem dzień na decyzję w sprawie kontraktu z Werderem Brema. Veto postawił prezes Bogusław Cupiał. Ale do trzech razy sztuka - powiedział.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.02.2012 o godz. 10:41.