Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2012, 17:40
Cytat:
no wszystko spoko, tylo chcialem zapytac 0 22 "JAKIE DERBY" przeciez twierdzicie ze nie ma derbow bo nie ma drugiego zespolu z Wawy ;p
Jak to jakie derby? Prawie derby

Co do posta 0 22 in meritum, to ja się nie zgodzę. To był jeden mecz. Ba, nawet porażka z RTSem też jeszcze niczego nie przesądzi. Polskie ekipy już tak mają. Wpadają w dołki i się z nich podnoszą. Serie 4 meczów bez zwycięstwa przeplatają seriami 4 meczów bez porażki. To jest bardzo możliwe, że Śląsk wtopi z Widzewem, bo Widzew akurat jest taką ekipą, która idealnie się nadaje na to by wykorzystać dołek Śląska - gra się z nimi ciężko, mają swoje przebłyski, no i generalnie Śląsk nie ma dobrej historii z Widzewem w ogóle (na tyle, na ile się orientuję). Trudno sobie wyobrazić też, że Legia nie wygra z ŁKSem, więc już w następnej kolejce może dojść do zmiany lidera - tylko co z tego. Śląsk się podniesie, w dołek wpadnie Legia. I tak w koło Macieju.

Nie jest też tak, że porażka 0-4 w meczu na szczycie u siebie kompletnie rozwala. Przykładem nawet Legia z zeszłego sezonu - dostawała baty u siebie takie, że aż zęby bolą na samo wspomnienie tego - a jednak koniec końców III miejsce i PP... wiadomo, warunki były takie, jakie były, ale też nie wydaje mi się, że Śląsk miałby być pod tym względem gorszy od Legii, a przecież też póki co mają takie wyniki, które nawet przy jakimś dołki wcale ich nie wykluczają z walki o MP.

Zupełnie inną sprawą, że trudne jest dla mnie do zaakceptowania, że drużyna grająca w gruncie rzeczy stosunkowo marną (a przynajmniej potwornie siermiężną) piłkę, w dodatku wygrywająca sporo meczów w dosyć nieprzekonywujący sposób (jak w poprzedniej rundzie) miałaby wygrać MP. Jak dla mnie to jeszcze nie jest czas dla Śląska. Przy takiej grze LM w ich wykonaniu to po prostu kolejny rok w plecy w tym względzie.
Legionista
Odpowiedz cytując