Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2012, 15:29
Warto tez spojrzeć ponownie na wydawane kwoty i docenić np. pracę Valckx'a. Jirsak kosztował nas tyle co ...Melikson, 700 tyś. euro. "Super" bramkarz Jovanić tyle co jednak jakieś bramki strzelający Genkow (500 tyś euro) i wreszcie Bunoza (400 tyś. euro) tyle co Jovanović, który jednak gra, lepiej czy gorzej ale to jednak piłkarz dużo lepszy od Bunozy. Jirsak, Jovanić i Bunoza kosztowali nas tyle co wszystkie gotówkowe transfery Stana. Pamiętajmy jeszcze że mamy Kirma. W kadrze mamy, a raczej nie mamy Boguskiego, Sobolewskiego i Małeckiego. Temat jest na politykę transferową, ale ma ona wprost przełożenie wraz z pracą trenera K. Moskala na wyniki drużyny. Gramy źle z winy moim zdaniem przede wszystkim trenera, ale też Paljić, Kirm, Jovanić, Jirsak czu Bunoza nic tej drużynie nie dają. To pozostałości z poprzedniej świetlanej przeszłości, jestem więc zdania że głęboka rewolucja kadrowa Wiśle jest potrzebna, powiem szczerze że myślałem raczej o korektach spowodowanych wypożyczeniami i kończącymi sie kontraktami, ale po przyjrzeniu się kadrowemu zapleczu z poprzedniej polityki transferowej, to jednak nie korekty, a rewolucja jest nam tu potrzebna.

Wiosną 2011 celem było MP i 5 transferów i cel osiągnięty.

W połowie roku celem minimum była faza grupowa LE, a celem głównym LM. 6 transferów i cel minimum został osiągnięty, nawet udało sie wyjść z grupy LE.

Pojawia się pytanie o cel na tą rundę wiosenną, MP ?, raczej nie, awans do pucharów , tak ale jak ? Z tą samą kadrą bez korekt, hmm, mam takie wrażenie że chodzi raczej o to żeby jakoś przeczołgać sie do europejskich pucharów, a zmiany i wszelkie ewentualne inwestycje w połowie roku. Konkludując na cuda tej wiosny sie nie zanosi, no chyba że taką moc znajdzie w sobie nasz trener, Pan Moskal.
Odpowiedz cytując