Wyświetl pojedynczy post
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2012, 14:12
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Który można dedykować Markusowi, zapatrzonemu w słabych piłkarzach z zagranicy. To samo kiedyś mu pisałem, że kilka lat temu większość tych kopaczy bardzo rzadko grałaby w meczach, to nie rozumiał i pisał dalej swoje grafomańskie teksty o korzyściach wynikających z zatrudnienia Genkowa, Kirma, Bunozy, Jovanicia, Ilieva, Lameya, Jaliensa, Nuneza.
Z twoich obelg pod adresem Markusa nic nie wynika. Podobnie jak większość krzykaczy z tego forum, nie jesteś w stanie wskazać dobrych zastępców z polskim paszportem, albo żyjesz w wymyślonym uniwersum, w którym Waldemar Sobota ma 'skille' Messiego, a my akademię na wzór La Masii, że wystarczy tylko sięgnąć po pierwszego lepszego "-skiego", albo "-yka" z Młodej Ekstraklasy, a już jak urodził się w Krakowie i kopie u nas od dzieciaka to w ogóle powinien mieć abonament na grę w pierwszym składzie (i czerwone kartki )

Oczywiście, że ktoś mógłby mi odpisać, że dostaję orgazmu na widok piłkarzy o ciemnym pigmencie skóry albo legitymujących się jakimkolwiek innym paszportem niż polski. O grafomanię jednak ocierasz się ty - o ile transfery sprzed Valcxka - czyli Bunoza, Jovanić to kompletna amatorka lub szrot podrzucony przez chciwych menago, o tyle nie rozumiem przyczepiania się do Genkowa, Iliewa albo Holendrów. Gwoli ścisłości - po kilku lub kilkunastu miesiącach gry tych piłkarzy u nas faktycznie można ocenić obiektywnie ich formę, ale nie rozumiem przypisywania temu głębszej filozofiil; czy to źle, że ściągnęliśmy "bułgarskiego Brożka" (Genkowa), dwóch chłopów którzy grali w klubach albo rozgrywkach, w których rodzime gwiazdy pocałowałyby klamkę (Jaliens, Lamey) a mając do dyspozycji ograniczony fundusz transferowy do klubu trafia król strzelców ligi serbskiej, facet tak samo ograny w Europie. "Słabi" to oni mogą wydawać się teraz, kiedy zawodzi cała drużyna jak jeden mąż.

Żądam tego, co zwykle - podania wartościowych kontrkandydatów dla piłkarzy z CV reprezentantów kraju z doświadczeniem w pucharach i ligach silniejszych niż polska. Przecież tak bardzo znacie się na piłce, że Valckx mógłby zmiatać na rowerze razem z Maaskantem, gdyby was wszystkich zatrudnili.

Proszę o jakąś rzeczową odpowiedź, bo chyba na mój ostatni post pod twoim adresem takowej nie otrzymałem. Nie sztuka napisać, że jesteś marudą i w dodatku dyletantem, jak pewnie zrobiłoby to kilkanaście osób, ja mimo wszystko chciałbym podyskutować z twoimi tezami.

// Chciałbym, żeby moderatorzy byli konsekwentni i za takie ataki bez merytorycznego pokrycia w pewnych tematach po prostu rypali bany za trolling, ale chyba się tego nie doczekam.
Ostatnio edytowane przez Watts : 27.02.2012 o godz. 14:21.