|
Dziwie się Moskalowi. Dziwię się bo nie nic z tej chorej układanki nie rozumiem. On jest architektem tej wieży Babel, którą miał szanse ułożyć od nowa po ostatnim bombardowaniu. Miał czas, warunki i zawodników. Zachował się jak słaby rzemieślnik, ewidentnie s.......ił robotę. To jak remont mieszkania, gdy okazuje się, że fuga jest źle położona, panele krzywo docięte, a zawiasy w drzwiach opadają. Wisła jest obrazem ruiny. Gramy Barcelone, ale co z tego skoro stajemy na 30 metrze przed bramką przeciwnika, jest wysoki pressing, ale co z tego, gdy po odbiorze tracimy piłkę przy bliższym podejściu do bramki przeciwnika. Okropną zniżkę formy zaliczył Pareiko - który jest zamyślony, niepewny, słabo skoncentrowany. Myślę, że przyczyną tego może być frustracja. Pamiętacie, jak w jednym z wywiadów przyznał że jego nowy kontrakt zależy od miejsca w lidze na koniec sezonu?
Co Kirm i Tomas robią w Wiślę to ja nie potrafię zrozumieć. Brak dyscypliny taktycznej, umiejętności efektywnego wykorzystania techniki użytkowej i myślenia na boisku. Każda decyzja tych Panów jest zła, pozbawiona sensu i zaangażowania. Nie mogę patrzeć na partacza Kirma w pierwszym składzie - zawsze kaleczy trudy wszystkich kolegów. Jirsak gdzieś znika, może zakopuje się pod murawę i robi za kreta?
Genkov to osobny temat - co się stało z tym chłopem to nie wiem, chyba tylko dupą jeszcze nie próbował strzelać. Twarz, brzuch, udo - byle nie pobrudzić butów. W dniu wczorajszym nawet Melikson zagrał słabo. Nie zgodzę się natomiast z deprecjonowaniem wartości Czarka Wilka. Według mnie ostatnio bardzo się rozwinął i jest najlepszym def. pom. w lidze. Oprócz zaangażowania, charakteru (czyli cech wrodzonych ) zaczął podpatrywać Meliksona i kopiować jego wybitne zdolności ofensywne. Często posyła dokładne i zaskakujące piłki, pomaga rozgrywać akcje, angażuje się w ataku i dysponuje całkiem niezłym strzałem i techniką. Według mnie już teraz jest lepszy od Sobola i nie jest typowym przecinakiem/gwałcicielem gry w środku pola. Wiele osób zarzucało Bitonowi brak zaangażowania w rozgrywanie akcji, brak umiejętności do gry kombinacyjnej (co niby Genkov posiada) - wczoraj odniosłem totalnie odmienne wrażenie, podchodzi do pomocy i stara się grac z klepki. Szkoda, że jest tak drogi i nie stać nas na jego wykupienie (chociaż uważam, że jego realna cena powinna oscylować w okolicach 750tys. E).
PS. Czy tylko ja zauważyłem skandaliczne zachowanie sędziego? Momentami myślałem sobie - ile za mecz Panie arbitrze.
Do zobaczenia w Gd ;-)
Ostatnio edytowane przez a_r_e_n_a : 27.02.2012 o godz. 12:19.
|