Wyświetl pojedynczy post
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2012, 11:46
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Trener tu nic nie zmieni. Mogły gwiazdki w pierwszym meczu pucharowym biegać i walczyć nawet w 10? Co się przez tydzień zmieniło? Okoliczności? Trener może coś zmienić jeżeli za leszcza który się op...ala ma kogo wpuścić na zmianę. Jeżeli tego nie może, to nic nie może. Nawet najlepszy trener jak ma drużynę cipek i gwiazdeczek wyniku nie zrobi. Zwłaszcza kiedy wynik to ostatnia rzecz jaka interesuje piłkarzyków. Jeszcze im krzyknąc "nic sie nie stało" a odp.....oli im do końca. Moim zdaniem bez zmiany zarządu będzie dalej tak jak przez ostatnie 10 lat. W lidze może się czasem uda wygrać, ale dalej będzie sromota. A ligę mistrzów to tylko w TV.
Nie do końca się zgadzam, choć trochę racji masz.
Rolą trenera - między innymi - jest odpowiednie zmotywowanie zespołu do ambitnej gry.
To raz.
Dwa, w ostatnich meczach nie tylko motywacja szwankowała, również taktyka. I tu już nasz trener, niestety się nie broni.

A zarząd? Zarząd robi to, co się Cupiałowi podoba, albo nie podoba.
Jechanie po zarządzie jest takie - powiedziałbym - komfortowe. Po piłkarzach nie bardzo, bo biegają w wiślackich koszulkach, więc nie wypada, a po Polakach już w szczególności nie. Po Cupiale też nie wypada, bo właściciel i dobrodziej.
No to po kim? No to po zarządzie...

Żeby było jasne - Basałaj swoje za uszami ma, bez dwóch zdań. Ale strategiczne decyzje - jak choćby o zwalnianiu trenerów, wydatkach transferowych, budowie centrum treningowego, Akademii Piłkarskiej - podejmuje BC...

Nie jestem pewien jak to jest w kontrakcie Basałaja, ale wcale nie zdziwiłbym się, gdyby miał klazulę limitu wydatków, o jakich może samodzielnie decydować. To dość popularne rozwiązanie, które ma na celu zachowanie kontroli finansowej przez organ właścicielski.

Jestem przekonany, że jego (Basałaja) realny wpływ na politykę finansową klubu nie jest zbyt wielki i pewnie ogranicza się do decydowania o wyborze firmy cateringowej albo dostawcy środków czystości...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując