Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2012, 09:15
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko nie brałbym na poważnie aspiracji mistrzowskich Śląska. Wczoraj uchylił mocno drzwi Legii. My sie przestaliśmy liczyć już w tym sezonie. .

Moim skromnym zdaniem, wrocławianie, raczej obronią pierwszą lokatę, Legia w bezpośrednim starciu ich zlała i pewnie nie jeden raz zleje. Ale w dłuższej perspektywie, czyli te kilka spotkań do końca ligii są raczej bez szans. Sląsk to taka typowa drużyna turniejowa. Punkt tam, tu zwycięstwo bez fajerwerków i gromadzą kapitał. Siła kolektywu jest tu znacząca. Bo w lidze nie wazne są pojedyńcze mecze ale jak największa ilość gromadzonych punktów. A wieke osób zdaje się o tym zapominać. Tu tkwi siła Sląska i Ruchu poniekąd,bo dla mnie tak jak wspomniałem jest to ten sam schemat i pomysł budowy zespołu.

A my, jakoś jestem dobrej myśli,niepoprawny optymista ze mnie,uważam że wbrew utyskiwaniom malkontentów widze nas na 4 miejscu. Widze na to duze szanse.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując