CZYTAC TO!!!!!
nesta napisał(a):
Powiem tak, jak mnie Malecki w....ial, to po tym co dzis zobaczylem NIE DZIWIE MU SIE ZA GROSZ !!! Facet robi glupoty, ale przynajmniej mu zalezy. I widac, ze mial 100% racji jak wyjechal w szatnii druzynie, ze tylko on i Sobol wkladaja w Wisle serce. Jeden wielki dramat i dno. Wszyscy chodza, nikomu sie nie chce, myslami gdzies indziej, zero emocji. Gdzie sie podzialy te pilkarskie swieta przy R22 ? Pelen stadion, czekalo sie tydzien na mecz, szlo sie na niego z radoscia, oczekujac swietnego widowiska. I owszem Wisle tez zdarzalo sie wtedy przegrac, ale to bylo po walce, zaangazowaniu.
Panie Cupial, prosze, sprzedaj Pan Wisle. Innego wyjscia nie widze. Musi przyjsc ktos z wizja, energia, pasja - nawet mniejszymi pieniedzmi, ale ktos komu sie bedzie chcialo, kto bedzie sie znal tez na pilce. Doprowadzono druzyne do jakiejs karykaturalnej formy. Polowa wypozyczona, 80% cudzoziemcow 2 i 3 sortu, nowy, ladny stadion ze slabiutka frekwencja, scenariusz surrealistyczny - mordercza walka co roku o mistrzostwo, po czym po jego zdobyciu brak jakiegokolwiek progesu, podjecia wyzwania. Przeciez to jest chore.
Zaskakuja mnie kibice. Druzyna, zawodnicy, ma ich TOTALNIE W DUPIE, co widac golym okiem. Po prostu tam sie nikomu nie chce, dadza z siebie tyle ile trzeba. Nikt nie bedzie za Wisle umieral, walczyl ponadto co w danym momencie trzeba, bo wiedza, ze za pol roku pewnie ich tu nie bedzie. A oni co mecz slysza "nic sie nie stalo", Gargula nawet nie zachowa pozorow, co widac bylo po meczu. Gdzie Wasz honor kibice ? Oczywiscie to tez nie zawodnicy sa wylacznie winni, to pewnie siedzi w podswiadomosci i ciezko im sie dziwic. Zawiodl caly model budowy druzyny, za ktory powinien odpowiedziec Valx i Basalaj.
|
odemnie...
jakich to czasow dozylismy
Kiedys to Wisła goliła frajerów
teraz
frajerzy golą Wisłe
naprawde zal mi bylo patrzec na tych co spiewali po meczu do "pilkarzy" nic sie na stało,trzba im bylo jeszce noski podtrzec,biedakom.Wszytsko przegrane,byc moze po Pucharach ale "nic sie nie stalo".
owszem -stało sie
Twierdza R22 6 lat nikt wczesniej tutaj nie wygral,77 meczy ,gnietlismy rywali
Wisłą miała charakter ,miała "to cos" czlowiek caly tydzien czekal na mecz
dzis przyjezdza stado mongołow ze wsi Kielce i gra sobie jak chce.
zygac sie chce jak widze co sie dzieje z Wislackoscią,jak brakuje druzynie kogokolwiek z charakterem
dzis kazdy przyjezdza na Reymonta po 3 pkt,i na ogol je wywozi,co z jeszce nawet za czasow Brozkow bylo nie do pomyslenia,a za czasow Zurawia i Kosy kwitowane takim smiechem ze trener je mowiacy powienien zapasc sie pod ziemie.
jak dla mnie to to sa zgliszcza,i trzeba wszystko budowac od poczatku
tyle,ze bez Cupiała,Basałaja,Kapki,Rogali i calej reszty tego wesołego towarzystwa od kieliszka.