Wyświetl pojedynczy post
szadi83
Junior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2012, 21:34
Przeczytałem większość tutejszych komentarzy i sam napiszę swój:
Szanuję Kazimierza Moskala, ale od początku rundy słyszę tylko, że Wisła grała dobrze lub przeważała [to nie ma żadnego znaczenia jeśli się nie wygrywa] i trochę mnie to zaczyna irytować. Niestety ale frazesy o "krakowskiej piłce" mnie nie przekonują - tym bardziej, że wystarczyło, że Korona podeszła wyżej pod obrońców i już nie było wiadomo co zrobić. Może i mieliśmy optyczną przewagę w pierwszej połowie, ale dla mnie to nie ma znaczenia jeśli nie robi się akcji 100% [może z wyjątkiem głowy Bitona - ale to nie była setka] Gramy totalnie bez skrzydeł !! Nie gramy w ogóle z klepki ! kurde gol dla kielc - poszła klepka i gość wchodzi jak w masło ! a my tylko holowanie - uważam, że Melikson jest dobry ale za często holuje piłkę - inna sprawa, że reszta nie pokazuje się do gry. Mecze na R22 powinniśmy grać z Bitonem i Genkovem za nim ! Nie wiem co napisać o Czekaju - kurde po co wyciągał tą łapę !! W dzisiejszym futbolu boczni obrońcy powinni bez przerwy włączać się do ofensywy i wrzucać piłki, a nasi raz na jakiś czas polecą do przodu, a na dodatek wrzucą ale na głowę pierwszego obrońcy. Rozgrywanie stałych fragmentów - mając Gienka i Bitona w przodzie aż prosi się o wrzutki ale zapomniałem gramy jak Barca [taki mały sarkazm] Głowa mnie boli po tym meczu, a Garguła ucieszony - k....a coś jest nie tak ! mi się chce płakać, że dostajemy u siebie w dupę a on radocha - ale różnica między nami jest taka, że ja płacę za oglądanie tej żenady a on nie ważne co zrobi i tak kaska na koncie jest ! Ja jestem daleki od śpiewania "nic się nie stało" bo stało się dość sporo ! Fanatykiem jak widać nie jestem - bo lubię oglądać fajną piłkę ale do piknika też mi daleko.
Reasumując chciałbym oglądać Wisłę grającą z zaangażowaniem, szybką kombinacyjną grę i więcej strzałów. A pro po strzałów - K...RWA kto im zabronił strzelać spoza 16 metrów !! może mi to ktoś wytłumaczyć dlaczego Melikson, Wilk czy Jirsak nie oddali żadnego strzału z dystansu ? My powinniśmy mieć w meczu 5 - 6 setek, a nie mamy ani jednej u siebie. W szatni brakuje Sobola - drużynie brakuje Sobola - z tym, że było widać, że i on już powoli tracił cierpliwość do tej sytuacji - za dużo obcokrajowców. Cały ten post nieskładny jest ale to przez ten dzisiejszy mecz.
Czekam, aż Wisła będzie grała tak jak choćby 5 - 6 lat temu - przyjeżdżała Polonia Bytom i dostawała 5 !!
Mistrzem Polski jest WISŁA !
Odpowiedz cytując