Wyświetl pojedynczy post
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2012, 12:44
Zauważyłem, że wiele osób zaczęło dyskutować na temat transferów w temacie "Nasi piłkarze...", a wydaje mi się, że odpowiednim do tego miejscem jest dział dotyczący transferów czy plotek na ich temat

Zgadzam się z większością, że będzie bardzo trudno znaleźć zastępstwo dla Maora. Jednak gdyby odszedł (bardzo prawdopodobne), to nie pogniewałbym się na Stana Valckxa jakby ściągnął w letnim okienku Radosława Majewskiego, Razacka Traore i Arkadiusza Głowackiego. Liczę się również z odejściem Nuneza, dlatego podałem dwóch kandydatów do środka pola. Wiadomo jednak, że największe potrzeby mamy na pozycji lewego obrońcy (no chyba, że Diaza uda się zatrzymać) i drugiego napastnika do rywalizacji z Genkovem (Bitona raczej nie zatrzymamy, tym bardziej, że jest ostatnio przyklejony do ławki rezerwowych). Na lewej obronie chętnie zobaczyłbym w koszulce Wisły Dudu Paraibę z Widzewa (bardzo aktywny we wczorajszym meczu z Polonią), a w ataku Prejuce'a Nakoulmę z Górnika.

Podsumowując: Głowacki, Dudu Paraiba, Majewski, Traore, Nakoulma. Myślę, że około 2 milionów euro wystarczy na pozyskanie graczy tej klasy, przy czym Majewskiego można, np. wypożyczyć. Nie wiadomo co z Małeckim, jeśli odejdzie z Wisły, to trzeba jeszcze szukać skrzydłowego.
Odpowiedz cytując