Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2012, 16:29
River napisał(a):Wyświetl post
Byc moze Piech czy Jankowski to nie sa porzadni zawodnicy (oczywiscie w polskiej skali). Tylko nie wiem czemu niektore wieksze kluby chetnie by ich u siebie widzialy.
I jeszcze jest Zieniu, ktory przezywa druga mlodosc i sporo daje Ruchowi.

A mnie bardziej smuci twoja nieznajomosc.

Wez zapodaj sobie zimny oklad na czolo.

Lechia w tym skladzie na pierwsza piatke
Tak, wystarczy tam Fornalika na lawke wsadzic i Lukjanovs z Dawidowskim zaczynaja rozpierdalac lige
Zlituj się!
A z czym Ruch robi takie wyniki? Messi tam gra oszołomie?

Ten Zieniu o którym piszesz to właśnie został pogoniony z Gdańska bo był za słaby i trafił jako odpad.... do Chorzowa. Nie odchodził z Lechii jako gwiazdor ale jako staroć na złom...
Piech wydobyty z niższych klas i reaktywowany w Chorzowie po problemach alkoholowych itd
Oni nie kupili za gotówkę od kilku rund piłkarza (albo za grosze co najwyżej)

To że Ruch potrafi z młodych (Jankowski) albo z odpadu (Zieńczuk, Piech) zrobić z powrotem piłkarzy to zasługa Fornalika.

Męczy mnie przepychanie z tobą. Zobacz na budżety klubów i potem pisz.
Ruch - 14 mln
Lechia - 28 mln

Szkoda czasu na ciebie.

Tylko ŁKS i Podbeskidzie mają mniejsze budżety od Chorzowian.

Karherop
Oczywiście że zgranie zespołu, jego ułożenie to podstawa. Taki River tego nie zrozumie, on myśli że w Ruchu gra Messi a w Lechii amatorzy i stąd różnica w grze i pozycji w lidze...
Dlatego Ruch ma takie wyniki bo w swojej biedzie jest stabilny i ma dobrego trenera. Lechia natomiast ma dużo lepszych piłkarzy, ale od Kafarskiego po Janasa nie może trafić na dobrego trenera. Ciągłe zmiany.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 25.02.2012 o godz. 16:35.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując