Romuald napisał(a):

|
Gdzie kasa poszła? a zastanów się skąd mieliśmy pieniądze na nowych zawodników i na kontrakty dla Staszka i Maaskanta ? Nie graliśmy przez 2 lata w pucharach na hutniku zarabialiśmy grosze za bilety,zarobiliśmy miliony na Marcelo Diazie Głowackim ale odejmij od tego prowizje i kwoty jakie poszły na następców... i nie licz tylko tych za których płaciliśmy bo pozostałym którzy przyszli płaciliśmy za podpisy, chcieliśmy dyrektora sportowego z prawdziwego zdarzenia to trzeba mu płacić Staszek nie pracuje u nas za drobne a pensje musieliśmy mu płacić,Z milionów za tamte transfery pozostały najwyżej setki tys euro...i to nie jest pewne .
|
Po 1.Ile Wisła wydała na tych zawodników?Łącznie ok 2 mln Euro.A sprzedała za ile?
Po 2.Maaskant i Stan są opłacani przez Cupiała nie przez Wisłę.Jednak w gruncie rzeczy na jedno wychodzi.
po 3.Po raz kolejny ci pisze, że budżet klubu uwzględniał mniejsze dochody z tytułu małego stadionu tak jak i(raz nie był i popłynąl Wilczek) budżet w Wiśle był konstruowany o wariant pesumistyczny.Nie wiem jak mam to inaczej napisać...
Po3 .% budżetu klubu jaki idzie na wypłaty dla kopaczy jest( UWAGA )jeden z najniższych w LIDZE!!!!(zr Ernst & Young 2011).
Po 4.Po raz kolejny piszę, że Wisła jako klub (nie wiem jak teraz) miała obiekt na 23, teraz na 34 tyś PRAKTYCZNIE ZA DARMO i nie płaciła nawet za prąd.Wynajmowała tylko ten obiekt na dzien meczowy!!!
Ponosiła jedynie koszty na parę ochroniarek a stewardzi działają jako wolontariat.O czym my tutaj szefie mówimy!!!?
Najlepsze jest to, że w klubie jest taka bieda aż piszczy.Jak myślisz, gdzie są pieniążki?Rozpłyneły się?Jak chcecie to sobie wierzcie dalej w tą dziurę budżetową