milosz napisał(a):

Okay, zakładam że piszesz nonsensy o wyrzuceniu B.C w emocjach, ale ... załóżmy że mamy wzmocnienia i przechodzimy Belgów, więcej wygrywamy LE , ... no i co z tego ...liczy się MP i awans do LM, na to potrzeba nie kilku transferów, tylko infrastruktury, bazy szkoleniowe, lepszego szkolenia młodzieży, długofalowej polityki transferowej z tym samym dyr. sp. i moim zdaniem lepszego trenera. Czyli ...inwestycji, których nie ma, rzecz w tym że w Polsce, ...lepszego sponsora też nie ma, więc ...skora nie nic lepszego , lepszy wróbel w garści niż kanarek na dachu, a bez Cupiała to raczej nie kanarek byłby, czarna d..a, czyli to co było za trenera Apostela i Łazarka, przykład pasiaków pokazuje że nasz sponsor nie jest czarnym scenariuszem, My nadal mamy mocną ekipę , a tam walka o utrzymanie sie w lidze i tez brak transferów. Wisła to legenda, ale jest parę innych klubów w Polsce i one też mają swoich sponsorów, popatrzmy jak działają, zwyczajnie jesteśmy piłkarskim III światem i lepiej zamiast chodzić w obłokach po chmurach , lepiej zejść na ziemię i ... cieszyć sie tym co jest, bo to zdecydowanie zdrowsze.
A co jest ? Ano Stadion R22 (paskudna elewacja, ale wewnątrz jest super, zadaszony z magicznym klimatem bunkra, a raczej twierdzy, jeszcze będą na nim wielkie spektakle piłkarskie naszej Wisły). Co do sponsora i inwestycji to poczekamy do kolejnego przesilenia, za parę miesięcy, po zakończeniu sezonu, a teraz liga i decyzyjnie stan zawieszenia.
PS. być może mi łatwiej tak pisać na spokojnie bo Ja się na awans nie nastawiałem i dla mnie ważniejsza jest liga najbliższy mecz z Koroną K.
|
Ale ja jestem wdzięczny za te wszystkie lata- 7 MP drogą nie chodzi.Chodzi mi o to, że jestem tak zajebiscie w....iony za ten brak konsekwencji.To tak, jakbyś spotykał się z piękną kobietą rozpalał ją w smsach, obiecywał gruszi na wierzbie, ale gdy do niej przychodzisz, całował ją w policzek i szedł do domu.Nie wiem jak mam przelać to co czuję na ....bajty.Jestem tak niesamowicie w....iony, że lepiej położe się spać.