Wyświetl pojedynczy post
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2012, 08:48
Dariook, decyzja co do Małeckiego była słuszna. Oceniam po przeczytaniu wywiadu z PM jak i obserwacji tej całej burzy medialnej.

Ja nie mam pretensji do Małego o to, że chciał się ukarać jakoś za złą formę. Ale zrobił to w najgorszy możliwy sposób. Trener w drużynie to świętość, masz wykonywać jego polecenia i koniec. Jesteś napastnikiem, każe Ci grać na lewej obronie i nie wychodzić za połowę to pokornie zajmujesz miejsce w defensywie - i tyle. Nie dyskutujesz. Powiesz że nie radzisz sobie w defensywie? To co z Ciebie za piłkarz. Zaczniesz dyskutować? Polecą na Ciebie joby. Tak to działa tam, gdzie piłka jest na naprawdę wysokim poziomie. My tutaj takie wzorce chcemy wprowadzać. Piłkarz ma mieć bezgraniczne zaufanie do trenera w kwestii szeroko rozumianej piłki nożnej. Zdejmuje Cię w 67 minucie a nie w 45? Możesz być wkurzony, ale na siebie, nie możesz złamać żadnych reguł. I jeżeli chcesz przyjąć jakąś karę za zły mecz to nie idziesz do trenera mówiąc że nie chcesz grać - wtedy naprawdę prędko już nie zagrasz. To takie logiczne - źle mi poszło, uważam że zasłużyłem na jakąś karę, oddaję się do dyspozycji trenera, proszę o wskazówki jak i co dokładnie poprawić. Ja rozumiem że Patryk jest wybuchowy. Że ma temperament. Ale jest hierarchia. Ksiądz za krytykę biskupa zostaje zawieszony. Robol za agresywne podbicie do majstra zostaje wyp.... dyscyplinarnie. Więc jak piłkarz podchodzi w ten sposób do trenera, to uważasz że trzeba siąść i rozmawiać? On jest dorosły. Widać nie do końca dojrzały. Trzeba wiedzieć, jak się zachować. Zrobił błąd, teraz słusznie za niego zapłaci. Oby w przyszłym sezonie dalej grał w Wiśle i zaczął prezentować poziom jakiego od niego wymagamy.
Odpowiedz cytując