Niektórzy to chyba faktycznie żyją w matrixie
Aleksander Kwasniewski w nowym portalu internetowym Pana Lisa :
"Kto sprawuje rząd dusz. Pudelek, czy Gazeta Wyborcza"
" Wyborcza natomiast jest ważnym ośrodkiem opinii dla setek tysięcy - bałbym się powiedzieć, że dla milionów, raczej dla
setek tysięcy, już wymierającej polskiej inteligencji.
I to jest problem, co zrobić, żeby znaleźć kontakt z tymi środowiskami, które po Wyborczą nie sięgają. Społeczeństwo polega na tym, że takich różnych grup jest bardzo wiele, a musimy żyć razem, dlatego musimy szukać takich miejsc dialogu. Dlatego warto rozmawiać."
I nalepszy komentarz pod artykułem:
"Jeżeli Wybiórcza jest źródłem wiedzy dla milionowej, ale wymierającej polskiej inteligencji, to wypada się tylko cieszyć, że akurat ta część wymiera."
PS. Na portalu Lisa oczywiście znakomici "opiniotwórczy" publicyści : Nergal, Palikot, Wojewódzki, Siwiec, Kwaśniewski,Olejniczak. Odradzam

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"