kot napisał(a):

Tak to jest Pablo84, coś chyba tym razem pękło w klubie i nie wolno przejść nad tym bezrefleksyjnie, gdyż wydaje mi się, że mogą to być trudne chwile dla klubu i kibiców. Klub sobie ubzdurał, że za brak pikników na stadionie odpowiada Małecki i może SKWK wraz z młynem. A to gówno prawda, bo pikniki nawet za najtańsze bilety w kraju, nie chcą wypełnić R22 nawet w połowie. Wyobraź sobie Wisłę bez młyna ? Klub wymyślił sobie, że takie jak te fora są opiniotwórcze i decydują o obecności na stadionie, a to kolejna bzdura, bo większość tutaj się wypowiadająca, nigdy w życiu nie widziała na żywo R22.
Mimo, że jest mi bardzo smutno, z powodu zachowania zarówno Małeckiego, jak i klubu, to widzę promyk nadziei, że sprawa Małeckiego, może poprzez jej drastyczność, wreszcie uzmysłowi klubowi, jak ważną sprawą są jej wychowankowie i taki Czekaj, wreszcie nie będzie bał się przyszłości w Wiśle. Mówi się, że dobry Polak jest więcej wart od przeciętniaka zagranicznego, a dobry wychowanek klubu, jest wręcz bezcenny, nie tylko pod względem umiejętności piłkarskich, ale i marketingowych.
Być może w przyszłości ktoś typu Valckx, renegocjując kontrakt z wychowankiem, nie zlekceważy sprawy , tak jak zimą zaniechano dalszych negocjacji z Małeckim i nie będziemy przeżywać scen dantejskich w klubie. Swoją drogą, czy klub przygotował się na taką ewentualność po zerwaniu negocjacji i ma następcę Małeckiego, oczywiście 2 razy lepszego od drewnianego wychowanka Wisły Już drugie puchary gramy bez nominalnego LO a Valckx twierdzi, że go niepotrzebujemy. Wychodzi, że ostatnio robi za marionetkę, co i tak chyba nie robi za darmo.
|
Ale kto z tego wyciągnie takie wnioski? Popatrz na to co tutaj się wypisuje w tym temacie. Dobrze zrobili, za co on ma dostawać więcej, szczyl, jak się nie podoba to niech wypierdala, niech sprzedaje kiełbasę pod halą targową. Przyjdzie kolejny napisze że to gnojek, że miał wsparcie trybun jeszcze rok temu, że wszyscy mu pomagali.
A tak to nie wygląda, przychodzi, czy jest młody chłopak, dostaje pensję i niech się goni, co robi, co się z nim dzieje to w klubie mają na to wyjebane. Myślisz że zmieniło się coś po sprawie Kuzery? Czy zmieni coś przypadek Małeckiego?
Klub odpływa w samo zejebistości na równi jak odpłynął po trochę Małecki. Lepszy nie sprawiający problemów najemnik niż trudny Polak. Tamten powie " Ja tu tylko gram" i jest fajnie.
I jeszcze małe wtrącenie... Wszyscy którzy tutaj piszą "Nie rusz Kazika bo zginiesz" zdajecie sobie sprawę jak bardzo jesteście śmieszni? Moskal pójdzie pierwszy do odstrzału po wtopie czy to w lidze, czy to w Pucharach na jesień. Zaśpiewacie to po przegranych derbach? Tak już poza wszystkim nie wiem jak go odbierać, za to co zostawił na boisku wielkie dzięki, ale tak bezkrytyczne przyjmowanie wszystkiego jakie on sobą przedstawia na przestrzeni ostatnich kilku miesięcy, od tego tymczasowego trenowania, przez nie potrzebuję wzmocnień, po zamykam trening bo trenujemy tajne warianty, stawia poważne pytanie o jego przyszłe losy.