dostuffca napisał(a):

|
To tez może tłumaczyć czemu dotychczasowe negocjacje szły tak jak szły.
|
Czy myślicie, że chodziło im o Webstera?
Mrsnh napisał(a):

Nie wiem czy ktos juz podawal linka. Wywiad z menadzerem Patryka:
http://natemat.pl/1849,to-kiepski-mo...yka-maleckiego
"Powiem tak. Mogę zrozumieć, że odsunięto mi zawodnika z zespołu, ale najczęściej piłkarza przesuwa się do Młodej Ekstraklasy Nasza kancelaria już została poproszona o zbadanie, czy taka decyzja Wisły nie kłóci się z przepisami PZPN."
|
Wisła nie ma obowiązku korzystania z wystawiania piłkarzy w kadrze meczowej. Jeżeli piłkarz jest za słaby to żadne przepisy PZPN nie zmuszą klubu do tego, aby zawodnik znalazł się w kadrze meczowej. Wisła zapewnia mu nadal opiekę medyczną i indywidualne treningi. Teraz pytanie, czy Patryk sam respektował przepisy PZPN, FIFA, UEFA. Patryk w takiej formie jaką prezentuje od początku sezonu nie powinien mieć miejsca nawet na ławce. Obecnie nie jest pewne, czy łapie się do najsilniejszej 11-stki. Tak krytykowany Kirm ma podobne statystyki do naszej gwiazdy. Zawodnik, który nie gra zespołowo i nie potrafi porozumieć się z drużyną, nie powinien być podstawowym piłkarzem Wisły.
Jak chcą tak bardzo, aby Patryk pograł to niech mu znajdą klub w niższej lidze, który go wypożyczy przy zrzeczeniu się przez zawodnika pensji na czas gry w drużynie, na której utrzymanie go nie stać. Czy Wisła blokuje taką możliwość zawodnikowi? Wątpię.
Wiślak709 napisał(a):

|
Zgrybus, dzieli kibicow bo jest charyzmatyczny. Nie jest grzecznym chlopcem jak choćby Czarek Wilk.
|
Podpisując kontrakt nie jest już amatorem, kontrakt zrobił z niego PROFESJONALISTĘ. Klub ma prawo wymagać od niego sumiennego przestrzegania obowiązków. To nie kwestia charakteru. Odmówić gry w meczu może strażak, który po godzinach gra w VII lidze, a nie zawodnik, który zarabia na piłce tytułem kontraktu.