Chyba mnie źle zrozumiałeś. Nigdzie nie pisałem o "edukacyjnej" funkcji tego forum, bo nie chodzi o to by kogoś tu "kształcić", a jedynie o nie pozostawianiu bzdur i kłamstw samym sobie, choćby były nie wiem jak głupie. Służy to i poziomowi forum (taki "głupiec" jak to piszesz, gdy dostaje argumenty raz i drugi, szybko odpuszcza sobie pokemonowanie, a kolejny trzy razy się zastanowi zanim napisze jakąś załyszaną bzdurę) i pokazaniu innym forumowczom że taka rzucona "prawda objawiona" niekoniecznie jest prawdziwa. Oczywiście można pogardzać adwesarzami nazywając ich głupcami, z którymi nie warto dyskutować, ale jak dla mnie istotą forum jest dyskusja. I jeszcze jedno ad.3 - żadnej misji tu nie realizuję, a poza tym wyraźnie napisałem że nie obchodzi mnie przekonywanie niektorych osob, więc z tą skutecznością delikatnie pisząc nie trafiłeś

. Bez obrazy, ale to tyle z mojej strony.
szpen napisał(a):

|
darujcie sobie komentarze, bo Wiślaku poruszyłeś temat, uzsadniając go sytuacją obecną, której brać pod uwagę nie można przy tym projekcie.
|
A to ciekawe...Czyli to co się będzie działo za kilkanaście, kilkadziesiąt lat, po 2020 r., nie zależy od tego co się dzieje teraz? Sądzisz że brak obecnego wsparcia polityki prorodzinnej i wynikająca także z tego niekorzystna struktura demograficzna w przyszłości nie powinny być brane pod uwagę "przy tym projekcie? Coś takiego.... A jak będzie wyglądała ta perspektywa od 2020 r., co się zmieni, bo jestem bardzo ciekawy.....Nasze społeczeństwo nagle się cudownie rozmnoży przez pączkowanie ?

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"