Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2012, 09:40
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Czy ja pisałem o nowym kontrakcie? Ja pisałem o podwyżce 5000 miesięcznie, za dobrą grę. Bez zmiany długości kontraktu. Tak uważam, że gdyby dostał podwyżkę i przy dobrej grze miał perspektywę kolejnej takich jak ostatnio kretynizmów na boisku by nie robił. A od tego się zaczeło. Kto mówi zeby podwyżkę dawać teraz? Powinien ją dostać po poprzednim sezonie. To teraz byłby spokój. I jeszcze raz podkreślam nie mówie tylko o Małeckim, a o wszystkich młodych którzy w porównaniu z resztą drużyny zarabiają słabiutko.

Zwalać wszystko na mentalność zawodnika zawsze jest najprościej. W ostateczności zawsze można powiedzieć że facet jest psychiczny i zakończyć dyskusję.
Co Ty bredzisz człowieku? 5000 miesięcznie podwyżki ? Ale przecież Wisła zaoferowała mu podwyżkę i nowy kontrakt ale Patryk z Bolkiem uznali ją za niezadowalającą! I uważam, że to było znacznie więcej od tych 5tyś. i takie są fakty ponieważ o tych negocjacjach informowali w tamtym czasie Stan i sam Bolek ! Zresztą Mały w tym wywiadzie sam powiedział że jego zachowanie nie miało nic wspólnego z sprawami finansowymi i akurat w tym można mu wierzyć skoro tak mówi!

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Mnie nie chodzi o Małeckiego, ale o Wilka, Czekaja, kolejnego młodego z papierami który miejmy nadzieję sie objawi. Jeżeli nie zaspokoi sie szybko rosnących aspiracji finansowych takiego zawodnika. ZAWSZE znajdzie sie ktoś kto obieca mu n-razy więcej. A młody jak to młody. Małecki jest idealnym przykładem, bo nikt mi nie wmówi ze nie zasłużył na zarabianie co najmniej średniej w drużynie, a tyle nie zarabia. Do tego jest niedojrzały i ulega wpływom. Efekty mamy, niekorzystne dla wszystkich.
W każdym klubie wychowankowie którzy dopiero wchodzą do pierwszej drużyny zarabiają słabo i Wisła nie jest wyjątkiem ale z czasem , z rozwojem piłkarza przychodzą większe pieniądze . Niedługo Czekaj też podpisze nowy kontrakt na atrakcyjniejszych warunkach ( o ile podrażniony teraz Bolek nie namiesza) taka jest kolej rzeczy . Co do Wilka to ma taki kontrakt jaki wynegocjował przychodząc tutaj z Korony , gdy Wisła będzie chciała go przedłużyć będzie musiała liczyć się z podwyżką a to czy osiągną porozumienie zależy od kilku czynników m.in. takich jak zainteresowanie innych klubów . Ponieważ jeśli trafi się klub który zaoferuje mu jakieś 700 - 800 tyś euro to Wisła nie będzie miała szans na przedłużenie kontraktu i wtedy najpewniej sprzeda go prędzej żeby coś na nim zarobić . Taka jest rzeczywistość.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.02.2012 o godz. 10:10.
Odpowiedz cytując