Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2012, 08:41
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Mowiąc szczerze to osoby Twojego pokroju uważam za (użyję słów klasyka) "ciemnogród" z którym nie warto dyskutować. Trzeba was przegłosować a następnie odsunąć od wplywu na cokolwiek abyście nie szkodzili Polsce, jej obywatelom i sobie samym. Dlatego mam nadzieje że zrozumiesz że ewentualnych dalszych polemik nie bedę z Tobą w tym temacie podejmował.
Pozwolę się wtrącić - wydaje mi się że jak najbardziej warto dyskutować i to nawet nie chodzi o przekonanie takiego tomka i szpena, ktorzy potrafią łgać i manipulować ile wlezie, byle tylko udowodnić że Tusku jest nieomylny i robi wszystko dla naszego dobra. Tu raczej chodzi o inne osoby, nie interesujące się polityką, ktore wchodzą na te forum i czytają wypowiedzi takiego tomka100. W przypadku gdy nikt merytorycznie się do tego nie odniesie, mogą sobie pomysleć że to co on pisze jest tylko potwierdzeniem krzykliwej czołówki z zeszłotygodniowej GW : "albo 67 lat, albo bieda!". Kłamstwa, takie jak:

"korzyści do rządu (a lepiej powiedzieć państwa) pojawią się wówczas gdy po prostu kolejne roczniki będą później przechodzić na emeryturę (bo będzie ich mniej do wypłaty) a to będzie za naście lat a nie teraz."
"Ten rząd i następny nic z tego praktycznie nie skorzysta"

należy jak najbardziej obalać. Podobnie sprawa wygląda z "przejezdnością" autostrad, "lotem cywilnym" Tu154, "naciskami" Błasika w kabinie i innymi bzdurami którymi karmiony jest ten Tuskowy ciemnogród.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"